Szórakozás

Átverték Demjén Rózsiékat

Demjén Ferenc azt állítja, hogy Gyárfás Tamás megfeledkezett a vizes vb-dalának kifizetéséről.

Két évvel ezelőtt rohamtempóban írattak a vb-pályázatra himnuszt Demjén Ferenccel, Závodi Gáborral és Menyhárt Jánossal, a fizetésről azonban megfeledkeztek. A megrendelő a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás volt.

“Sietnünk kellett,hogy a pályázati határidőre elkészüljünk. Abban maradtunk Gyárfással, hogy ha megnyerjük a rendezés jogát, visszatérünk az anyagiakra. A rendezést megnyertük, viszont azóta azt hallom, hogy mi ingyen vállaltuk a munkát. Erről szó sincs! Azóta viszont pingpongoznak velünk, ide-oda küldözgetnek, hogy ott kilincseljünk a pénzünkért. De azt hiszem, Gyárfással, a szervezőbizottság vezetőjével kellene szót értenünk. A szervezésre majdnem ötvenmilliárd forintot fordít az ország. És nem képesek bennünket kifizetni?” – panaszkodott a Borsnak Demjén Rózsi, hozzátéve, hogy stúdiót kellett bérelniük, az operaházban dolgoztak, kórust alkalmaztak, mindezt saját zsebből, és hogy határidőre végezzenek.

Az ominózus dalhoz videoklip is készült, ezt a a már a Nap TV-ben is Gyárfás mellett dolgozó Duljánszky Tibor jegyezte. A filmben Orbán Viktor tapsol, puszilkodik, kávézik, alapkövet rak le, versenyt indít, szerződést szignál, meg kezet ráz. Utólag a szövetségben is megfogalmazódtak olyan vélemények, miszerint túlzásba vitték a gesztusokat, és talán túl nagy szerepet kapott a miniszterelnök.

“A dal filmanyaga rendre frissül, folytonosan összefoglalja a vb-rendezés folyamatát. Minthogy ebben eddig a pályázat elnyerésétől az uszoda alapkőletételéig bezárólag a miniszterelnök meghatározó szerepet vállalt, aligha lehetne – és ezt nem is akartuk – megkerülni a személyét. Ha bármely párt első embere nagy örömünkre ilyen tevőleges szerepet vállal az úszó-vb sikere érdekében, akkor természetesen helyet kap a filmben” – magyarázta a Borsnak Gyárfás, majd hozzátette: Demjénék hozzáállását mutatja, hogy egykor ingyen vállalták a felkérést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik