Szórakozás

Volt üzlettársa nekiment Klapka Györgynek

Többször ült börtönben, elvesztette a családját és gyakran magyarázkodni kényszerült Klapka miatt - állítja Czigony András.

Czigony András saját állítása szerint ötven évig Klapka György balekja volt. A férfi állítja: az Aranyember „szolgálatában” töltött fél évszázad alatt állandóan ő vitte el az üzletember helyett a balhét.

Czigony 1957-ben ismerte meg Klapkát, aki bevette az egyik bizniszébe: magyar és szovjet zászlókat árultak trükközve tsz-eknek, de lebuktak, és András hat hónap letöltendő börtönt kapott. A férfi aztán az akkori NDK-ba ment, ahol megházasodott, és gépészmérnök-közgazdász lett, és újra találkozott az akkor embereket csempésző Klapkával. A Stasi megtalálta a noteszában a nevét, és addig zaklatták, vallatták, míg a felesége elhagyta és a hároméves fiával haza kellett jönnie.

A következő közös bizniszük már akkor volt, amikor Klapka hazatelepült. Állítólag rábeszélte, hogy a nevére jegyeztesse be a nyugati autókkal kereskedő Czigony Autólízing Kft.-t. Valaki feljelentette, több mint száz autót lefoglaltak, csempészés és adócsalás miatt nyomoztak ellene. Végül megnyerték a pert, az autókat eladták, de a befolyt sok pénz nagy részét állítólag Klapka vitte el. Czigony állítja: ezek után is kitartott az üzletember mellett, aki bevonta a gyémán­t­üzletébe is. Egy év börtönt kapott miatta két évre felfüggesztve csődbűntettért. A megözvegyült idős mérnök szerint ráadásul az éppen ehető aranyat áruló Klapka a mai napig milliókkal tartozik neki, de ő másképp emlékszik.

“Komolytalan az egész sztorija! Egy fillérrel sem tartozom Czigonynak! Mary Zsuzsi halála után odaajándékoztam neki a volt feleségem kocsiját, mellé 100 ezer forintot, és háromszor fizettem ki a protézise árát is sajnálatból. Kérdem én: miért lett volna mellettem ötven évig, ha ennyire rossz volt neki? Addig élt jól, amíg nekem dolgozhatott, de mint kiderült, többször meglopott. Soha nem ítélték el helyettem, legfeljebb a saját hülyesége miatt” – mondta a Blikknek Klapka György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik