Szórakozás

Hamarosan eldől Czeizel Endre sorsa

A genetikus túl van a harmadik kemoterápiás kezelésen, amit olyan nehezen viselt a szervezete, hogy továbbra is kétnaponta kell látogatnia a kórházat.

Czeizel Endre két éve küzd a leukémiával. 2013 májusában az orvosok két évet jósoltak neki, de a 80 éves professzor nem adta fel a harcot. Második kemoterápiás kezelése után kijelentette, hogy nem vállalkozik többre, most mégis túl van a harmadik kezeléssorozaton. Czeizel családja, barátai és támogatói miatt úgy döntött, még tesz egy utolsó kísérletet, annak ellenére is, hogy szervezetét különösen megterhelte a procedúra. Most rendszeresen látogatnia kell a kórházat, emellett pedig saját rendelője betegeit is igyekszik ellátni.

“A harmadik kemoterá­piám után kijöttem a kórházból, azonban kétnaponta járok vissza kezelésre. Hamarosan eldől a sorsom” – mondta röviden Czeizel Endre, miután a Blikk egészségi állapotáról kérdezte. A genetikus annyit még hozzátett, hogy a továbbiakban nem szeretne magáról beszélni, mert sok támadás érte őt az utóbbi időben.

“Már nemegyszer visszahallottam, biztos én forszírozom, hogy a sajtóban szerepeljek, s hogy ilyen szép szakmai múlttal miért van szükségem erre. Pedig önök aztán pontosan tudják, hogy szó sincs ilyesmiről.”

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik