Szórakozás

Boros: Rossz úton járt a Republic

Cipő halála után rossz irányba indult el a Republic, a tagoknak csak ezekben a napokban kezd visszatérni a jövőbe vetett hite.

“Nemcsak a rajongók, a közeli barátok, de mi sem tudtuk a választ sokáig: Cipő nélkül hogy lesz tovább?! A tragédiát követően senki nem tudta, mi lesz. Hogy lehet ezt túlélni? Helyes útra lép­tünk-e? Kiderült, hogy nem” – utalt a Sipos F. Tamással való együttműködésre is talán Boros Csaba a Borsnak adott interjújában.

A Republic jelenlegi frontembere szerint a helyes megoldás a gyökerekhez való visszatérés volt, és ebben szerepe volt annak is, hogy elővette a régi gitárát, amin huszonöt éve is játszott.

“Cipő két évvel ezelőtti halála óta csak most, ezekben a napokban kezd visszatérni a jövőbe vetett hitünk. (…) Az életünk más szakaszba terelődött: előjöttek mindenkiből a rejtett képességei. Patai Tomi például megírta élete első dalszövegét – először el se hittem, hogy az ő műve. A kérdőjelek azóta is bennünk voltak. Mert egy ilyen egyéniséget elveszíteni, mint Cipő, rendkívüli teher. Most oldódik bennünk a görcs, az új album hatására pedig szinte teljesen felszabadultunk. Egy feloldozás ez, nem csak nekünk, a közönségünknek is. Meghallgatták, és tetszik nekik” – tette hozzá Boros, aki elmondta: a Republic szeptemberben ingyenes koncerttel ünnepli majd meg a jubileumát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik