Szórakozás

Ha Magyarországra jössz, Gyurcsány és Friderikusz összeköltözik

gyurcsany-friderikusz(650x433).jpg (Array)
gyurcsany-friderikusz(650x433).jpg (Array)

Ha nem, akkor is. Kövesse élőben a Hír24-en Főnix Feri és a televíziózás főnixmadarának csodás csörtéjét.

Ennyi volt. Vége. Zár a percről percrénk is. Ha öt pontban kellene összefoglalni, miről is szólt a mögöttünk lévő egy óra, akkor:

  • felszínen maradni
  • egy kis bulvár
  • sokkal több hardcore politika
  • Feri mindig Feri marad (értsd: csak egy arca van, a célja, erős politikusnak lenni, ha főz vagy énekel, akkor is)
  • ezek után csak Juncker jöhet ebben a műsorba

Mindenesetre teszünk ide egy jó kis gifet Kis Grofó legújabb klipjéből, ha illik ide, ha nem. Inkább nem, de ez mindegy.

 

22:25 – Mi leszel, ha nagy leszel?

Nem tudja, lesz-e még miniszterelnök, jelenleg nem is ambicionálja, de lehet, hogy öt vagy tíz év múlva majd változik a helyzet. Akár.

22:22 – Ébredünk

Ma már Gyurcsány főzi a kávét. Egy kicsit beszélgetnek még anyósról, az Apró-családról. Fürdés, ezt nem mutatják, átöltözés, ezt sem, hisz’ nem valóságshow ez. Újra a politikáról beszélgetünk.

22:17 – Alszunk, mármint ők

Friderikusz Magyar Narancsot olvas, Gyurcsánynál ez hangulatfüggő. A kis Marci már este héttől reggel hétig alszik, “majdnem teljesen mindegy minden más.” Friderikusz felcsatolja a szemvédőt.

Friderikusz: “Jó éjszakát”

Gyurcsány: “Csá!”

22:15 – Játszunk

Kortesbeszédet kell tartania, a hirtelen felvillanó szavakat pedig belefűznie. Játék, de mégsem, Gyurcsány tényleg úgy viselkedik, mintha ma este választások lennének. Bakfitty, ugribugri.

22:11 – Ezért jött

Hosszú percek óta aktuálpolitikáról beszélgetnek, Gyurcsány minden bizonnyal ezért jött, a kereskedelmi tévén mondhtja el, mit gondol politikusként. Nyíltan beszél, közvetlen, majd megnézzük a következő hónapok közvélemény-kutatásait.

22:07 – Nem nézett rám

2006-ban rájunk, a miniszterelnök-jelölti vitáról beszélgetnek. “Ő egy nagyon tehetséges ember” – mondja a jelenelgi miniszterelnökről Gyurcsány, “de most nagyon el van tévedve.” Az akkori vitát úgy látja, nem alázta meg Orbánt (mindesetre ő győzött akkor, ez a politikatudomány általános véleménye), meg ő sem nézett rá.


Gyurcsány a mai napig köszön Orbánnak a parlamentben, Orbán neki nem, csak biccent. Sorstragédia. 2008 decemberében a DK elnöke felhívta Orbánt, hogy tisztázza a viszonyt, ami kettejük között van, nem jött össze. Sorstragédia vol2.

22:05 – Öregecskedő férjecske

Nem eszik sokat, már nem is fut a volt miniszterelnök, megütötték a térdét. Ajándékozunk, Friderikusz mérleget kap, de tuti rosszul mér, állítja. Zene kikapcs. Fontos részhez érünk (nem, nem a fenti vastagon szedett rész az, egyébként ő állította ezt magáról), Orbánról van szó. Szerinte ez nem élet-halál harc, meg ő nincs meg karaktergyilkolva.

22:03 – Legyen tánc!

Nem írunk semmit, csak mutatjuk. Ez megy épp.

21:55 – Kijövetel

Otthon nincs tévém, ha lenne, akkor is csak a Mezzo-t nézném, ez egyértelmű. Ezért hazajöttem a szüleimhez, családi körben nézzük. Reklám van épp, valami körömgombáról, vagyis az ellen. A másik kereskedelmi csatornán Gerard Butlerbe és Jennifer Aniston romantikus vígjátékának utolsó perceit kaphatja el, az m1-en (ez sokkal fontosabb) pedig a Ma éjjel látható, ha a tv-t elkapcsolná. De innen ne navigáljon el.

 

21:47 – Mellény

A forró 2006/2007 táján a gyermekeinek hozott az őrezred golyóálló mellényt. Gyurcsánynak még mindig tetszik az őszödi beszéde, de Fridi szerint senki nem mond olyat, hogy k…a ország. Gyurcsány szerint igen, a szenvedély, az a fránya szenvedély. “Egy ilyen beszéd után az ember nem mond le, bolond lenne. Még csak az kellett volna, hogy el is meneküljek.”

21:43 – Fridi lő, gól

Itt az első odaszúrás. “Nem értem, mit mondasz, de elhiszem” – vall színt a házigazda, mikor Gyurcsány a kajáról beszél, olasz ételek lesznek, paradicsomleves, tészta. “Olyan vagyok, mint a választóid korábban” – teszi hozzá. Bárki gondolta volna, hogy ebben a műsorban fogunk újra hallani az MDF-ről? Pedig hallunk. Ha Dávid Ibolya nézi a műsort, mi is üdvözöljük!

21:40 – Őszöd másodszor

Az első házasság kihűlt, ő akart válni. Dobrev Klárával, aki a második felesége, most született meg a kis Marci, vele Balatonőszödön találkozik először. Bemutatkozik neki ott és akkor, de “nem is olyan szép ez a lány”, mondja akkor magába, de okos és intelligens. Felcsendül a Love is in The Air, Feri tényleg tud sztorizni. Kezdenek főzni.

21:39 – “Főzni fogsz?”

Kérdi a vendéglátó. Hát hogyne! Ő ne főzne? A nappaliból átülnek a konyhába, leveti a zakót, de még nem főz. Sztorizik a rendszerváltásról a volt miniszterelnök. “Alekosszal jobb volt, mi?”, de azért kiderült, van hasonlóság a politikus és a celeb között. Mindkettő jól mesél történeteket.

21:31 – Ivott

Gyurcsány a csládjáról beszél. Az apjáról nem szeret beszélni, ivott, állandó volt a családi veszekedés otthon, többször lecsukták. Egyszer bement az apja hozzá a gimnáziumba, elvitte a ruháit, bevitte a zaciba, a pénzt pedig elitta. Többször csattant is az apai pofon, ebből elég is ennyi.

Gyurcsány jóképű? Szerinte igen, Friderikusznál mindenképp – vallja.

21:26 – Bele a közepébe

Három perc telt el, már tegeződnek, Gyurcsány veti fel. Kért egy kávét, már megy is a kvaterka. “Miért ragadt rád, hogy Gyurcsány Ferenc hazudós?”, már őszödözünk is. De Feri dolgozik ezen, meg hát “van az a mondás, honnan lehet tudni, hogy hazudik a politikus? Hát mozog a szája.” Felcsendül a ‘Should I Stay or Should I Go‘, családi fényképeket nézünk.

21:22 – Papucs

Mármint az nincs, csak a piros tornacsuka, ez derül ki a műsor felvezetőjéből. 46-os a volt miniszterelnök lába, Fridié kisebb. Most még csak a magázódás megy.

21:19 – Hamarosan kezdünk

Hogy miért Főnix Feri? A 2014-es EP-választás után skandálta ezt a tömeg a DK eredményváróján, amikor a párt és Gyurcsány mindenkit meglepett az ott elért jó eredménnyel. Gyurcsány feltámadt, azóta sokan Főnix Ferinek hívják.

 Ezt a poént kár lett volna kihagyni

A TV2 erőset gurít, Alekosz után a volt kormányfő költözik össze 24 órára, a műsor most kerül adásba. Élőben követjük az eseményeket. A Való Világból ismert Alekkal annyi történt, hogy Friderikusz szembesítette a láblógatásával, erre Alekosz annyit mondott, hogy “Azokkal a fajta munkákkal, amikről most beszélünk, nem föltétlenül lehet előrébb lépni.”

A mai promóból annyi derült ki, hogy Friderikusz felteszi például azt a kérdést, hogy “miért van az, hogy nagyon sokan nem hisznek neked?” Na, vajon miért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik