Szórakozás

És te mit csináltál ’98-ban?

Vengaboys (Array)
Vengaboys (Array)

Kicsit elkapott bennünket a retró-hangulat. Ugye, hogy a kilencvenes években minden jobb volt? Még a filmek és a reklámok is. Na és persze a zene....

Nem nagyon találkoztunk még olyan nyolcvanas évek környékén született emberrel, aki ne lett volna oda a kilencvenes évekért; legalábbis utólag már egészen biztosan tökéletesnek látjuk azt az évtizedet. Mi, a ma harmincasai meg főleg. Kirándultunk egyet 1998-ban, és kicsit bele is ragadtunk az akkori hangulatba. Velünk tartotok?

Ó, és hogy miért éppen ’98? A cikk végén azt is eláruljuk!

Tehát újra tizenévesek vagyunk…

Odavagyunk a Spice Girlsért, imádjuk a Pokémont (Pikachu, téged választalak!), Ricky Martin vb-s dala a csúcs…. persze annak, aki nem a Run-D.M.C.-ért rajong. A lányok a Backstreet Boys és egyéb fiúcsapatok zenéjén sírnak, Bill Clinton pedig a Lewinsky-botrány miatt – utóbbi nem igazán a meghatottságtól. Madonna Frozent énekel, Antonio Banderas aktuális latin loverként Zorró maszkban feszít, Bruce Willis pedig segít elkerülni az armageddont. Godzilla és Britney Spears egyaránt tarol, a négy szingli pedig világhódító útjára indul a szexi New Yorkból. Az Angyalok városába és Pleasantville-be utazunk a moziban ülve, nyáron pedig partizunk a Vengaboysra – és akkor ez még csak a nagyvilág….

Itthon Orbán Viktor megalakította első kormányát, az RTL Klub pedig elindította a Barátok közt című szappanoperáját – a fontossági sorrend kinek-kinek ízlése szerint…. A kereskedelmi csatornák tehát már dübörögnek, és velük együtt a reklámok is, ebből mutatunk most egy kis ízelítőt. (Külön felhívnánk a figyelmet az ifjú Rékasi Károlyra…) Na, melyikre emlékeztetek?

És persze, hogy a kilencvenes évek hazai popegyüttesei is ontották magukból a slágereket. A Happy Ganget már évek óta hallgattuk, a Hip Hop Boyztól épp búcsúzni kényszerültünk, de a TNT még a csúcson volt; volt nekünk Baby Sistersünk, Freshünk, Bestiákunk is, és az említett évben ismertük meg Kasza Tibit és a Crystalt is.

Na és persze akkor történt mindaz, amiért egyáltalán felidéződött bennünk a retró. 1997-ben megalakult egy fiúcsapat, majd a következő évben megjelent az első lemezük is, Shygys címmel. Meglepő módon a Shygysról van szó, akiknek Hello és Vágyom rád című slágereik beleégtek nemcsak a memóriánkba, de az agyunkba, a retinánkba, és még az elménk legrejtettebb zugába is.

A nemrégiben újra összeálló, fergeteges koncerteket adó, és hamarosan (Nagyon-nagyon hamar! Konkrétan most pénteken, itt nálunk, a Hír24-en!) új klippel előrukkoló fiúcsapat feledhetetlen videójával zárnánk ezt a remek évet, és vele együtt ifjúságidéző írásunkat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik