Szórakozás

Faludy hagyatéka könnyen utcára kerülhet

A kilenc éve elhunyt költő özvegye hatalmas tartozást halmozott fel, így mennie kell arról a helyről, ahová az emlékmúzeumot tervezte.

Faludy Fanny csalódott és kétségbeesett. A 38 éves özvegy önerőből igyekezett emléket állítani Faludy Györgynek, de a múzeumnak bérelt helyet nem tudja tovább fizetni. A helyiségre 12 millió forintot költött, hogy felújítsa, de a bérleti díj és a rezsiköltségekkel elúszott, így most 9,5 millióval tartozik a Ferencvárosi Önkormányzatnak. Nemrégiben felszólítást is kapott a hely elhagyására.

“Szégyen, hogy az állam helyett nekem kellett a Faludy emlékmúzeumot létrehozni, de az még nagyobb szégyen, hogy még meg sem nyithatott. Azon pedig a világszerte élő magyar irodalmárok is meg vannak döbbenve, hogy – míg Kanadában teret neveztek el Faludyról – most egyszerűen az utcára teszik még az emlékét is” – kezdte a Blikknek Fanny, aki az értékes hagyaték egy részét saját 40 négyzetméteres panellakásában tárolja jelenleg.

“Tönkrementem anyagilag. Hiába küzdöttem, arra sem voltak hajlandóak, hogy beszámítsák az ingatlanra költött 12 milliót a bérleti díjtartozásba” – panaszolta a költőnő, aki utolsó reményével abban bízik, hogy egy irodalmat kedvelő ember segít rajta.

Ajánlott videó