Szórakozás

Boros mégsem húz hasznot a titkos Jimmy-dalokból

Zámbó Jimmy egykori producere lemondott a jogdíjakról, miután jelentkezett a dalok eredeti szerzője.

Boros László a hét elején jelentette be, hogy lemezt ad ki Zámbó Jimmy eddig sosem hallott dalaiból, de hamar kiderült, hogy az albumon szereplő nóták nem is annyira exkluzívak. Az Itt vagy, ez jó! című dal eredeti, hivatalosan bejegyzett szerzője ugyanis Kaszás Péter, akinek szerzeményét már többen is előadták az elmúlt években.

Mindezek után Boros úgy döntött, hogy visszalép a dalok után járó jogdíjaktól, habár továbbra is azt állítja, övé a kérdéses mű, és ezzel sok pénzt bukik el.

“Szeretem a gyors megoldásokat, és kerülöm a konfliktusokat. Azért jöttem az Artisjusba, hogy lemondjak Kaszás Péter javára. Engem csak Jimmy emléke érdekel, és azon nem eshet csorba. Fenntartom, hogy ez az én művem, de tíz évvel ezelőtt Péter nevén lett bejelentve, tehát a lovagiasság szabálya szerint a dal őt illeti. De cáfolnám Péter nyilatkozatát, miszerint elenyésző lesz a jogdíj, ugyanis 12 ezer hanghordozót sokszorosíttattam” – mondta a Blikknek Boros László.

Az Artisjus szóvivője, Tóth Péter Benjámin örül, hogy a lehetséges bonyodalmak előtt rendeződött a helyzet: “Örülünk, hogy még azelőtt oldódott meg ez a vita, hogy a jogdíjfelosztásban zavar keletkezett volna.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik