Szórakozás

Sosem hallott Zámbó Jimmy dalok kerültek elő

A legendás énekes első kiadója évekig tartogatott egy lemezre való Jimmy-számot, amit idén megjelentetnek.

Boros László 1991 júniusában elsőként kötött lemezszerződést az akkor még vendéglátós tehetséggel, Zámbó Jimmyvel. A férfi beletrafált, a Csak egy vallomás című Jimmy-debütálás műsoros kazettáiból több mint 40 ezer fogyott, amire minden nagyobb kiadó felfigyelt. Az énekes néhány hónappal később kiadót váltott, de megígérte, hogy a szerződésben foglalt két lemezt még megcsinálja Borossal.

A Magneoton kiadó tudott a megállapodásról, de miután Jimmy hozzájuk szerződött, titokban vették fel vele a számok többségét. A producer Jimmy 2001 januári halálát követően az új kiadóval karöltve adta ki a főleg külföldi slágerek magyar változatait rejtő Volt egyszer egy négy oktáv című albumot. Ez aranylemez lett, ám a producer magánéleti nehézségei miatt csak nemrég tudott nekiállni a harmadik album gondozásának.

“Ezeken a 23 éves felvételeken Jimmy tehetsége még frissen virágzott. Nem hallani hangján a cigit, az italt és a hírnév mámorát. A rajongók el lesznek ragadtatva, ebben biztos vagyok! Nincs kétségem afelől, hogy Jimmy családja is megkönnyezi ezeket a gyöngyszemeket, és talán egy „köszönjük” is elhangzik majd, amikor az Artisjus átutalja a jogdíjakat” – mondta a Blikknek Boros, aki ragaszkodott ahhoz, hogy most, amikor már CD-t sem nagyon adnak ki a kiadók, kazettán is jelenjen meg a 8+1 felvétel, éppen úgy, mint a kezdet kezdetén.

A producer elárulta: valójában csak három eddig ismeretlen dal van a titkos albumon, de a többi is most jelenik meg először. Jimmy néhány dalt feltett az internetre, de Boros szerint az is csak azt igazolja, hogy ezeket a szerzeményeket ő is nagyon szerette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik