Szórakozás

15 évnyi jogdíjjal rövidítették meg Görbe Nórát

Görbe Nóra (Array)
Görbe Nóra (Array)

A színésznőnek járó pénzt egyszerűen "bedobták a közösbe".

Görbe Nóra, a Linda című sorozat egykori sztárja Facebook-oldalán dühöng; a színésznő igen fura, és még inkább kellemetlen helyzetben találta magát.

„El tudja valaki képzelni azt, hogy egy magát jogvédőnek nevező cég, melynek dolga éppen az lenne, hogy megvédje a jogainkat, azzal az indoklással nem fizeti ki 15 év televíziós ismétlési jogdíjaimat, hogy “nem találtak”? A nekem járó jogdíjat pedig szétosztották, visszakerült a “közös”-be, magyarul eltűnt. Illetve nyilván elköltötték, a Felosztási Szabályzat szerint, öröm ebben az országban élni!” – írja közösségi oldalán Görbe Nóra, aki a life.hu-nak bővebben is mesélt a bosszantó szituációról.

Fotó: TV2 

“Már jó ideje vagyok az előadóművész-szakmában, de még sohasem hallottam arról, hogy ebbe az egyesületbe be kellene regisztrálnom, hogy megkapjam a jogdíjaimat. Pár hónapja felhívtak telefonon, hogy egy nagyobb összeg halmozódott fel a nevemen, a 2007 és 2013 között megismételt Linda és egyéb sorozatokból. Ezt kifizették március negyedikén, és a következő időszakot is ki fogják. (…) Viszont az most derült ki, hogy az ezt megelőző 15 év jogdíjáról egyszerűen lemondhatok. Ugyanis elévült, mert az elmúlt öt évben nem találtak meg, ezért állítólag szétosztották 1300 kolléga között. (…)

Öt éven keresztül tartják az előadóművész nevén az illetményét, utána szétosztják. Engem minden újságíró megtalál, nem hiszem, hogy öt év alatt senki sehol nem bukkant rám, ha már annyira keresett, hogy pénzt akar adni. Miért mentem volna be olyan helyre, aminek a létezéséről nem is tudok? Jogi lépéseket fontolgatok, mert nem szeretnék belenyugodni abba, hogy azért, mert kizárólag ők nem találtak meg, ugrott a korábbi munkámat megillető díjazás” – mondta el a portálnak a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik