Szórakozás

Biztosítót perel Klapka György

Koczka Máté
Koczka Máté

újságíró. 2015. 05. 08. 07:12

Az üzletember azt állítja, hogy hónapok óta szórakozik vele a biztosítója, mert nem akarják kifizetni a Vámház körúti ékszerrablás többmilliós kárát.

Mint megírtuk, januárban betörték egy hatalmas sziklával Klapka György Vámház körúti üzletének kirakatát, és nagy értékben raboltak tőle ékszereket. Hatmillió forint értékben vittek el árucikkeket a dolgozók és járókelők szeme láttára. A pancser betörők az arany felét menekülés közben szétszórták, de így is 2,6 millió forint értékű ékszert sikerült zsákmányolniuk az azóta kézre került bűnözőknek.

A dolog azonban még mindig nem rendeződött, hiszen Klapka biztosítója nem hajlandó fizetni. Az üzletember már ügyvédet fogadott, és perre megy, ha nem rendezik a kárát, hiszen 15 esztendeje egymilliós biztosítási összeget fizetett évente, aminek a 20 százaléka is bőséggel fedezné a veszteségét.

“Először azt kérték tőlem a biztosítónál, hogy minden egyes ellopott tárgyról számlával igazoljam, mennyiért vettem. Csakhogy az ékszer-nagykereskedőknél ez lehetetlen, mert az úgynevezett vegyes aranyat kilóra vásároljuk, fazontól függetlenül. A számlákon is annyi áll például: 600 gramm vegyes ékszer, és nem az, hogy hány darab és hány gramm súlyú gyűrű, nyaklánc vagy karkötő. (…) Aztán azért nem akarnak fizetni, mert a páncélüveg mögé nyitás előtt kirakott ékszereket nem védte acélrács. Érthetetlen, hiszen egyetlen ékszerbolt kínálatát sem látják a vevők! Ha a sűrű rács mögé dugdosnánk az apró fülbevalókat, gyűrűket, a lyukakon kellene kukucskálniuk az árut. Éppen nyitás előtt voltunk, a kollégák már kipakolták az ékszereket a kirakatba, ezért felhúztuk az automata rácsot, ahogy mindennap ilyenkor. Csak a zárási időben kell lehúzva tartani a kirakati védőrácsot” – panaszolta a Blikknek Klapka György, akinek az ügyvédek szerint komoly esélye van a biztosítójával szemben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.