Szórakozás
kobor-janos-felcsuton(960x640).jpg (Array)

Omega: a véletlennek köszönhető a felcsúti fellépés

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 04. 16:11

A zenekar basszusgitárosa, Mihály Tamás az elmúlt két esztendőben egyetlen egy koncerten játszott, de ez az Omega szerint nem a politika miatt van. Ők azért fellépnek a Pancho Arénában.

Megírtuk korábban, hogy az Omega fellép Felcsúton, de a basszusgitáros nem hajlandó rá. A zenész azt mondta: már az Omega oratórium-koncertsorozatában sem vett részt, mert sem a formájával, sem a céljával, sem a helyszínekkel nem értett egyet, szerinte a rockzene a templomba, a mise a stadionba nem való.

Kóbor János később azt mondta, „nem hülyültünk meg öregkorunkra, nem lettünk politikai szakértők. Ha már ilyen vádakat akarnak a nyakunkba tenni, tegye fel az a kezét, aki már látott bennünket bármilyen politikai rendezvényen. Diplomás építészmérnök vagyok, és nem is a meccs, hanem leginkább Makovecz Imre miatt mentem, akinek a tervei alapján készült a stadion. Mindig is lenyűgözött a munkássága, és kíváncsi voltam a művére. Templomi szépségű stadionban voltam, és akkor gondoltam azt, hogy talán koncertezhetnénk ott az Omega Orató­riummal. A fellépésünket pedig Makovecz Imre és Puskás Öcsi emlékének szentelnénk. Közölték, ha megfelel számunkra, június 13-án koncertezhetünk. Ugyanis másnap felújítják a stadion füvét.”

Most megérkezett az együttes hivatalos közleménye, azt írják, hogy „Mihály Tamás azért nem vesz részt az Omega Oratórium június 13-i Beat-Mise koncertjén, mert azt politikai színezetűnek tartja, és valami ellen ezzel tiltakozik. Az elmúlt két esztendőben Mihály Tamás egyetlen egy koncerten játszott, a tavalyi Szabadságkoncerten, de nem szerepelt sem az Omega Rapszódia, sem az Omega Oratórium produkciókban sem itthon, sem külföldön.”

Majd hozzáteszik: „a helyszínt egy véletlen hozta. Kóbor János 2014 júliusában Dunai Antal meghívására ellátogatott a Pancho Arénába, ahol megtekintették a portugál-magyar U19-es mérkőzést. A játék nem kötötte le őket, de a templomi szépségű stadion annál inkább. Ekkor fogant a gondolat, hogy a Pancho Aréna csodálatos helyszíne lehetne az egyik Beat-Mise koncertnek, pl. a régi Népstadion emlékére.”

„Az esemény létrehozásában semmilyen szerepe nem volt és nem is lesz a politikának. Ezért kell visszautasítanunk Mihály Tamás hangulatkeltő reagálásait, miszerint politikai érzékenysége miatt nem vesz részt az eseményen, hiszen az ő részvétele az Omega Beat-Mise sorozatban fel sem merült” – zárják közleményüket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.