Szórakozás

Besült Varga Viktor Mona Lisa-akciója

Az énekessel Louvre-os botránya után sem kezdett el foglalkozni a világsajtó, Magyarországon viszont sok rajongót vesztett. Viktor így is sikeresnek értékeli az akciót.

Mona Lisa (plexifalon keresztüli) megcsókolásával robbantott tegnap Varga Viktor, aki a Louvre biztonsági személyzetét kijátszva jutott közel Leonardo da Vinci világhírű festményéhez. Varga videofelvételt is készített az előre bejelentett akciójáról, ugyanis arra hajtott, hogy ezáltal külföldön is felfedezzék.

Egy nap alatt azonban egyetlen idegen nyelvű sajtótermék sem harapott rá a sztorira. Hiába kerestük Viktort a francia híroldalakon, Mona Lisára csak egy másik magyar találat jött ki: a Magvető kiadó Behódolás című könyvének borítója, amelyen Mona Lisa burkát visel. De máshol sem ért el nagy sikereket a reményteljes csók, angol nyelven legalábbis biztosan nem jött le róla semmi egészen idáig.

Viktor tehát kezdheti tervezgetni a következő szürreális külföldi akcióját, ha továbbra is ily módon szerzett hírnévre vágyik. Közben viszont hazafelé sem ártana figyelnie, a magyarok ugyanis nem tartották olyan poénosnak a Louvre-os botrányt, mint ahogyan gondolta. Az erről szóló itthoni hírek tele vannak negatív kommentekkel, és ráadásul a YouTube videó alatt ezerből kilencszáz felhasználónak nem tetszett a produkció.

“Ha világhír nem is lett belőle, én sikeresnek értékelem az akciót, mivel az elmúlt egy napban minden létező magyar sajtótermék foglalkozott vele, egész nap interjúkat adok. Közben már gondolkodom a következő globális akción is, de ez egy művészeti tevékenység, nem szabad elsietni, ki kell várni, amíg megjön az ihlet” – mondta a Hír24-nek Varga Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik