Zseda(960x640).jpg (zséda, zsédenyi adrienn)
Szórakozás

Zséda a Nemzeti Tehetség Program védnöke lett

Új szerepet vállalt Zsédenyi Adrienn; az énekesnő évek óta igyekszik segíteni a pályakezdő fiatalokat, a jövőben pedig még intenzívebben teszi majd ezt.

A Fonogram-, és eMeRton-díjas énekesnő a Nemzeti Tehetség Program védnöke lett. Az énekesi pálya mellett Zséda nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra; az ifjú tehetségek támogatására évek óta kiemelt figyelmet fordít.

Március 28-án, szombaton sajtótájékoztatón mutatkoztak be a Nemzeti Tehetség Program védnökei: Zséda mellett Horváth Gyula, a Masat-1 műhold projektmenedzsere, és Kovács István Koko olimpiai ökölvívó is védnöki szerepet vállalt. Zsédenyi Adrienn énekesnőként tisztában van azzal, hogy milyen hosszú út vezet a sikerhez és azzal is, hogy a nagy karrierek mögött mindig rengeteg munka áll.

„Hiszem, hogy a tehetség nem kallódhat el. Próbálom megtanítani a fiataloknak, hogy merjenek nagyot álmodni és higgyenek magukban. Nekem is voltak mestereim, akik segítettek az útkeresésben, ezért is tartom fontosnak, hogy minden tehetséges fiatal kaphasson mentori segítséget a szakmája tapasztaltabb képviselőitől. Fontos azt is tudatosítani, hogy gondolják át jól döntéseiket, hiszen ezek nagyban meghatározzák az előre vezető utat” – nyilatkozta Zséda védnöki szerepe kapcsán.

Fotó: PResston PR 

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja, hogy az állami és civil szféra együttműködésével összehangolják, koordinálják a hazai és uniós források felhasználását a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken élő fiatalok tehetségsegítése érdekében. A 2014. évi Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásainak finanszírozására közel 1,4 milliárd forint gyűlt össze a személyi jövedelemadó 1%-okból.

A Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között: köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, tehetségsegítő tanácsok.

Ezt olvasta már? Csemer Boggie elrabolta a világ szívét

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!