Szórakozás

Nyolc éve ugyanannyit keres Gundel Takács

A köztévé műsorvezetője 2007 óta ugyanannyit keres, de nem panaszkodik.

A Maradj talpon! megszüntetése miatt szomorú Gundel Takács Gábor nem csak a műsort, hanem a munkatársait is sajnálja, akik most állás nélkül maradtak.

“A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ebben a stábban én voltam az egyetlen belsős, jóllehet a Blikk is azt hozta a szalagcímben, hogy én vagyok a médiaháború első áldozata, ami csacsiság, hiszen ugyanazt a fizetést kapom akkor is, ha tíz műsort vezetek, és akkor is, ha a lábamat lógatom. Itt jegyzem meg, 2007-ben tértem vissza a közszolgálati médiába, és azóta változatlan a fizetésem. A Maradj talpon! stábjából viszont mindenki más külsős, akik abból élnek, ahány műsor elkészül, és az nagyon nem mindegy, ha november végén mondják meg, hogy tavaszra keress új munkát, vagy két héttel tavasz előtt” – mondta a Blikknek adott interjújában Gundel, aki hozzátette: attól, hogy nyolc éve azonos a fizetése, nem él rosszul és nem panaszkodhatok. Szerinte ez is benne van a pakliban, ha valaki állambácsinál dolgozik.

A köztévé műsorvezetője arról is mesélt, hogy a korábbi munkahelyén, a TV2-nél sokkal jobban keresett, mégsem vágyik vissza.

“Jobban kerestem, és az is tetszett, hogy a struktúra egyszerűbb volt. A TV2-nél két-három emberrel mindent meg tudtam beszélni. Ezzel szemben a köztévé egy nehezen átlátható bürokratikus valami, ahol egy bizonyos illetékest néha nagyon nehéz megtalálni. (…) Magam sem felejtem, amikor az volt a szalagcím, hogy „Gundel legyőzte Berényi Mikit!” Egy fiktív figurát… Akkor legközelebb Miki Egeret győzöm le? Ezeket a dolgokat nem emésztettem meg könnyen, ami nem azt jelenti, hogy maradi vagyok, vagy hogy elítélem azokat, akik kereskedelmi tévénél dolgoznak, csupán azt, hogy van ilyen televíziózás, meg olyan, és engem az olyan jobban érdekel” – tette hozzá Gundel Takács Gábor.


Fotó: Nők Lapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik