Szórakozás

Kukacoskodik a biztosító Klapka Györggyel

Nemrég betörtek az üzletemberhez, de nem sok pénzt remélhet: a teljes kárát nem tudja abból fedezni.

Mint ahogy arról a Hír24 is beszámolt, január 10-én három férfi betörte Klapka Vámház körúti ékszerüzletének kirakatarát és hatmillió forint értékben ékszereket loptak el. A tetteseket elfogták, és az üzletember remélte, hogy biztosítója kártalanítja majd.

“Azt kérik tőlem, minden egyes ellopott tárgyról számlával igazoljam: mennyiért vettem? Csakhogy az ékszer-nagykereskedőknél ez lehetetlen, mert az úgynevezett vegyesaranyat kilóra vásároljuk, fazontól függetlenül. A számlákon is annyi áll például: 600 gramm vegyes ékszer és nem az, hogy hány darab, és hány gramm súlyú gyűrű, nyaklánc, vagy karkötő. Ráadásul a biztosító, ugye, beszerzési áron számol, pedig nekem az ÁFÁ-t is be kellett fizetnem a beszerzés után. Így ha kapok is pénzt, az okozott kárnak csak egy részére számíthatok csak, pedig 2,6 millió forintnyi ékszert markoltak ki a bűnözők a kirakatból, ehhez jön a biztonsági üveg pótlása, ami több mint százötvenezer forintomba fájt” – fakadt ki a Blikknek Klapka György.

Az üzletember ékszerüzletének évi egymillió forintot biztosítási díja, amit bevallása szerint 15 éve fizet. “Jobban jártam volna, ha ezt a pénzt inkább a bankba teszem fialni, nem kéne hadakozni most” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik