Szórakozás

Bankoknak üzentek hadat a magyar hírességek

Pataky Attila, MÁZS, Szekeres Adrienn, Kováts Vera, Voith Ági, a Király család ésHeinz Gábor Biga egy ügyvéd segítségével szállnak szembe a pénzintézetekkel.

Nemcsak a közemberek nyögik a devizahiteles tartozásukat, a hírességek is éppolyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Az érintett sztárok egy ügyvédnő, dr. Bihari Krisztina segítségével fogtak össze, és zúdítanak össztüzet a bankokra a bíróságon.

Heinz Gábor Bigától egymillió forint után hatot kér vissza a bank, ám autóhitelének részleteit már egy ideje nem is tudja fizetni. Azt mondta a Blikknek, hogy akkor perelte be a pénzintézetet, amikor havi kötelezettsége gyorsan 100-200, sőt 300 ezer forintig emelkedtek. Szekeres Adrienn is az autóhitelében fuldoklik: 5 millió forintot vettek fel, amit hét éve törlesztenek, de még mindig 4 millió van vissza. A Jászai Mari-díjas színésznő, Voith Ági pedig 2007-ben 5,5 millió forintot vett fel autójára, visszafizetett 8,5 millió forintot, és még mindig héttel tartozik. Ő már azon gondolkozik, hogy kiadja a lakását albérletbe, ő maga pedig egy kisebbe költözik, hogy ki tudja fizetni a súlyos törlesztőrészleteket.

Az űrlényekkel rendszeresen találkozó Pataky Attila már korábban is szót emelt a devizahitelesek jogaiért. Ő is felháborítónak tartja a bankok „fosztogatását”. A zenész 45 millió forintot vett fel házára, az elmúlt évek alatt már visszafizetett 20 milliót, de még mindig 45 milliót követel tőle a pénzintézet. Mészáros Árpád Zsolt 2007-ben vett fel 5 millió forintot az egyik hitelintézettől, ám ő is ügyvédhez fordult, amikor kiderült, hogy 12 milliónyi befizetés után még mindig 5,2 millióval tartozik.

Az X-Faktor felfedezettjének, Kováts Verának családja is a bírósághoz fordult. A fiatal énekesnő szülei 60 éves koruk után veszítették el állásukat, és 12 millió forintos devizahitelükből hiába fizettek ki 6 milliót, adósságuk 24 millió forintra nőtt. A hóvihar miatt New York-ban ragadt Király Viktor és Linda édesapja 5 millió forintot vett fel, ami több mint a duplájára nőtt. A 200 ezer forintos törlesztőrészleteket látva visszafizették az egészet, de beperelték a bankot, s a jogtalanul felvett összeget visszavárják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik