Szórakozás

Bankoknak üzentek hadat a magyar hírességek

Koczka Máté
Koczka Máté

újságíró. 2015. 01. 28. 07:10

Pataky Attila, MÁZS, Szekeres Adrienn, Kováts Vera, Voith Ági, a Király család ésHeinz Gábor Biga egy ügyvéd segítségével szállnak szembe a pénzintézetekkel.

Korábban a témában:

Nemcsak a közemberek nyögik a devizahiteles tartozásukat, a hírességek is éppolyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Az érintett sztárok egy ügyvédnő, dr. Bihari Krisztina segítségével fogtak össze, és zúdítanak össztüzet a bankokra a bíróságon.

Heinz Gábor Bigától egymillió forint után hatot kér vissza a bank, ám autóhitelének részleteit már egy ideje nem is tudja fizetni. Azt mondta a Blikknek, hogy akkor perelte be a pénzintézetet, amikor havi kötelezettsége gyorsan 100-200, sőt 300 ezer forintig emelkedtek. Szekeres Adrienn is az autóhitelében fuldoklik: 5 millió forintot vettek fel, amit hét éve törlesztenek, de még mindig 4 millió van vissza. A Jászai Mari-díjas színésznő, Voith Ági pedig 2007-ben 5,5 millió forintot vett fel autójára, visszafizetett 8,5 millió forintot, és még mindig héttel tartozik. Ő már azon gondolkozik, hogy kiadja a lakását albérletbe, ő maga pedig egy kisebbe költözik, hogy ki tudja fizetni a súlyos törlesztőrészleteket.

Az űrlényekkel rendszeresen találkozó Pataky Attila már korábban is szót emelt a devizahitelesek jogaiért. Ő is felháborítónak tartja a bankok „fosztogatását”. A zenész 45 millió forintot vett fel házára, az elmúlt évek alatt már visszafizetett 20 milliót, de még mindig 45 milliót követel tőle a pénzintézet. Mészáros Árpád Zsolt 2007-ben vett fel 5 millió forintot az egyik hitelintézettől, ám ő is ügyvédhez fordult, amikor kiderült, hogy 12 milliónyi befizetés után még mindig 5,2 millióval tartozik.

Az X-Faktor felfedezettjének, Kováts Verának családja is a bírósághoz fordult. A fiatal énekesnő szülei 60 éves koruk után veszítették el állásukat, és 12 millió forintos devizahitelükből hiába fizettek ki 6 milliót, adósságuk 24 millió forintra nőtt. A hóvihar miatt New York-ban ragadt Király Viktor és Linda édesapja 5 millió forintot vett fel, ami több mint a duplájára nőtt. A 200 ezer forintos törlesztőrészleteket látva visszafizették az egészet, de beperelték a bankot, s a jogtalanul felvett összeget visszavárják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.