Szórakozás

A Rising Star versenyzője a közönség miatt tanul meg magyarul

A szlovák Peter Srámek simán vette az akadályokat a tehetségkutató döntőjéig, még úgy is, hogy egy szót sem értett. Most eldöntötte, megtanulja a nyelvet.

A 21 éves srácot a szlovák Zámbó Jimmyként emlegetik, miután a Király dalait énekelve ismertette meg magát. Peter Srámek azonban egyáltalán nem értette mi történik körülötte, amikor jelentkezett a Rising Starba. A castingon előadott produkciója után is magyar édesanyja tolmácsolására volt szüksége, hogy kommunikálni tudjon a zsűritagokkal. Miután továbbjutott, elhatározta, hogy megtanul magyarul. Az elmúlt hónapokban sokat fejlődött, ám önállóan még mindig nem tud interjút adni, ezért a Borsnak, édesanyja mesélt a folyamatról.

“A fiam nagyon igyekszik, hogy minél gyorsabban tanulja a nyelvet, de még nem tud interjút adni. Először könyvből akartam tanítani, de rájöttem, hogy úgy gyorsabb lesz, ha bedobom a mély vízbe. Ha beszélgetnie kell valakivel, akkor én hátralépek, és hagyom, hogy megoldja egyedül. Peternek jó esze van, három és fél hónapja még csak annyit tudott magyarul, hogy “köszönöm”, “miért nem?” és “bocsánat”. Ma már szinte mindent ért, és elég sokat beszél is” – mesélte az anya, aki azt is hozzátette, hogy énekes fia a közönség miatt szeretné megtanulni a nyelvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik