Szórakozás

Bíróságon járt fia miatt Koltai Róbert

Fia miatt Koltai Róbertet is meghallgatta tegnap a bíróság abban az ügyben, ahol a gyanú szerint fiktív számlákkal igazolták állami támogatás elköltését.

Koltai Róbertet már januárban is várták a bíróságra fia, P. Koltai Gábor és producertársai ügyében. Akkor nem jelent meg, tegnap viszont igen. A Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező a Blikk beszámolója szerint néhány perccel a fél kilencre kitűzött tárgyalás előtt érkezett meg a bíróságra. Köszönt a folyosón beszélgető fiának és a jelen lévő ügyvédeknek, tanúknak, majd leült a tárgyalóterem előtti padra. Láthatóan megviselte a négy éve húzódó ügy, fotózni sem engedte magát. A bíró őt szólította először, de a meghallgatásának hamar vége lett.

“Élnék a törvény adta jogommal. Száz százalékig meg vagyok győződve a fiam ártatlanságáról, de ezen kívül semmit sem szeretnék nyilatkozni. Élni szeretnék a mentességi jogommal” – közölte a színész, akit azért idéztek be, mert üzleti kapcsolatban volt fia cégével.

Koltai Róbert fiát és producertársait különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével és bűnsegédlettel is vádolják, amelyek során 400 millió forintot igényeltek vissza az adóhatóságtól jogtalanul. P. Koltai Gábor korábban interjút adott a Hír24-nek, amelyben kifejtette, milyen filmekről van szó, valamint azt is kijelentette, biztos abban, hogy nem hibázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik