Szórakozás

Szokatlan dolgot támogat Kulcsár Edina

A világ második legszebb nőjének választott magyar szépségkirálynő nem csak a sztereotíp ügyek mellé áll.

Kulcsár Edina tegnap a dobogó második fokára állhatott a Miss World világversenyén. Ilyen előkelő helyet eddig még magyar lánynak nem sikerült elérnie, így különösen nagy figyelmet kap most a szépség. Ezért is bír különös jelentőséggel, hogy Edina nem csak a szépségkirálynők által preferált ügyek, mint a világbéke, árva állatok és beteg gyerekek mellett áll ki, hanem a kortárs irodalmat is népszerűsíti azzal, hogy a testverselő költőnő, Viola Szandra kötetét ajánlja a közönségnek.

 Fotó: MTI

“Szépségkirálynőként elgondolkoztam már néhányszor a szépség fogalmáról. Miért tartanak engem szép nőnek? Miért tartok én másokat szépnek, s hogyan vihető át ez a szükségképpen szubjektív jelző tárgyakra, műalkotásokra, cselekedetekre vagy érzelmekre? Viola Szandra kötetét például szépnek tartom, tetszik benne az újdonság ereje, az, hogy tulajdonképpen egyedülálló a világon, tetszik a pimaszsága, líraisága, erotikája és olykor fájdalmas tanulságai is. Örömmel tölt el, hogy egy korábban a Miss Universe Hungaryn az ország tizenöt legszebb lánya közé választott “pályatárs” ilyen bátran vállalja fel mind külső, mind belső nőiességét” – árulta el Edina.

“Edinával az Anna-bálon ismerkedtünk meg, sok szabályos vonásokkal rendelkező, szépnek mondott lányt láttam már, azonban Edinának a mosolya elbűvölő, valódi kedvesség árad belőle. Ezen kívül nagyon szereti a kultúrát és kiváló szépérzéke van, büszke vagyok rá, hogy a művészetem elnyerte tetszését, és lényeglátó, elegáns előszót írt Testreszabás című könyvemhez. Éppen az ország első verskarácsonyfáját állítottam fel, amivel egy időben Edina pedig 2. lett a világversenyen. Örülök, hogy egy napon ennyi jó dolog történt. Remélem, immár mindkettő hagyomány lesz” – mesélt a közös ismeretségről Viola Szandra, aki korábban pucér testére aggatott verseivel hívta fel magára a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik