Szórakozás

Átvilágítása miatt nem lett kormányszóvivő Demcsák Zsuzsa

Az akkori titokminiszter személyesen közölte a műsorvezetővel, hogy miért nem lehet a Gyurcsány-kormány szóvivője.

Demcsák Zsuzsa egy életre megtanulta, hogy mi az a C típusú átvilágítás, amikor majdnem kormányszóvivő lett. Batiz András hirtelen jött 2007-es felkérése után a TV2 műsorvezetője néhány hétnyi gondolkodási időt kért, hogy családjával is egyeztessen. Azt mondták neki, lesz még ideje gondolkodni, de közben elkezdődött az úgynevezett C típusú átvilágítás, amely során az ellenőrzött személy hozzátartozóit, barátait, sőt még szomszédait is górcső alá veszik. Demcsák az ellenőrzésen megfelelt, de a férje nem.

“Szilvásy György akkori titokminiszter behívatott minket, elmondta, hogy a jelölésem bejelentése óta nem elsősorban a velem kapcsolatos információk iránt nőtt meg az érdeklődés, hanem a férjem üzleteire, munkáira vonatkozóan. Közölte továbbá, hogy az előtte az asztalon heverő mappában leírtak alapján, sajnos a férjem miatt egészen biztosan nem fogok átmenni a C típusú átvilágításon. (…) Szilvásy a búcsúzás előtt azt mondta, ketten a férjemmel menjünk haza, és beszélgessünk. Beszélgettünk is. A férjem felrótta nekem, hogy a jelölésem miatti médiafelhajtás őt helyezte reflektorfénybe, s ez árthat neki. Engem pedig azzal biztatott, hogy örülnöm kéne, mert egyáltalán nem lesz vége a karrieremnek, most lettem igazán híres” – idézi a Blikk a TV2 műsorvezetőjének családon belüli erőszakról szóló könyvéből.

Demcsák hozzátette: a mai napig nincs tisztába azzal, hogy férje valójában mivel kereste a kenyerét, s kik voltak a barátai. Viszont hálás a sorsnak, hogy mégsem lett kormányszóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik