Szórakozás

Komplikációk miatt tovább tart Kozso felépülése

A műtét közben az érképződmény újra vérezni kezdett, még hónapokig tarthat a zenész felépülése.

A néhány hete kockázatos agyműtéten átesett Kozso már sokkal jobban van, de még mindig hosszú ideig tart a felépülése. Az énekes egy születési rendellenesség, az úgynevezett agyi ér-torz képződmény miatt került be műtétre a pécsi idegsebészeti klinikára. A kórház nyilatkozata szerint a betegség időzített bombaként működik, ezért mindenképpen ajánlott volt a műtéti kezelés. A beavatkozás ráadásul a vártnál is komplikáltabb volt. A két lépcsőben végzett, nagy kockázatú műtét közben ugyanis az érképződmény újra vérezni kezdett. Sajnos az már biztos, hogy emiatt Kozso felépülése hosszabb időt vesz igénybe – írja a Bors.

Dr. Büki András, Kozso orvosa a lapnak elmondta: van remény az énekes teljes felépülésére. Annak mértéke és időtartama azonban jelenleg nem jósolható meg, akár hónapokig is eltarthat. Kozsónak most nyugalomra, a hozzátartozók zavartalan jelenlétére van szüksége.

Az Ámokfutók frontembere betegségének egyébként hat alfaja van. A legsúlyosabb típusnál a betegek hatvan százaléka meghal, a legkisebb kockázatúnál 99 százalékos a gyógyulási arány, azt viszont nem árulta el az orvos, hogy Kozso kórképe melyik típusba tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik