Szórakozás

Czeizel Endre: Küzdök, de tudom, hogy véges az életem

A világhírű genetikus súlyos beteg, de ez nem gátolja abban, hogy otthonában a lehető legtöbb időt munkával töltse.

Czeizel Endre komoly betegségével, a leukémiával veszi fel a harcot nap mint nap, de mentális ereje így sem hagyja el. A Czeizel Alapítvány – az Egészséges Gyermekekért sajtótájékoztatóján videóüzenetben szólt a hallgatósághoz.

“Örömmel jöttem volna, mert az alapítvány célja a romokban lévő életművem összeillesztése. Büszke vagyok erre, mert ez nagyon-nagyon lényeges a magyar egészségügy megsegítése érdekében. Sajnálom, hogy mindezeket csak így mondhattam el önöknek, de az orvosaim megtiltották, hogy közösségbe menjek” – mondta a genetikus, akit otthonában Kárpáti Melinda, az alapítvány létrehozója látogatott meg.

“Vittem neki egy nagyon régi Vörösmarty Mihály-könyvet, amelyben benne vannak a költő legszebb művei. (…) Láttam rajta a rá jellemző mentális erőt, s amikor kinyitotta a könyvet, rögtön szavalni kezdett egy verset. Amikor szóba került a betegsége, csak annyit mondott: „Küzdök, de tudom, hogy véges az életem.” ­Mindannyian tudjuk, hogy beteg, és halálos kórral küzd. Ezért is szerettük volna bejelenteni még az éle­tében az alapítvány létrehozását, hogy tudja, nem lesz aprópénzre váltva a tudása, és igenis lesz folytatás. Továbbvisszük az élet­művét” – mondta el a Blikknek az alapító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik