Szórakozás

Döntsön: tüntet a netadó ellen vagy elmegy sörözni?

youtube-jatek(960x640).jpg (kalandjáték, youtube, )
youtube-jatek(960x640).jpg (kalandjáték, youtube, )

Szenzációs kalandjáték a Youtube-on az internetadó-tüntetésről. Vigyázat, rámehet egy fél munkanap!

Forgatott valaha kalandjátékkönyvet? Ha igen, ismerős lesz a „Kaland, Játék, Ostobák – A Netadó Mocsarában!” című interaktív, online játék menete. Ha nem, röviden összefoglaljuk.

A könyvek formabontó módon mesélnek el egy-egy történetet. A számozott fejezetek nem egymást követik a lapokon, hanem összevissza vannak szétszórva a kötetben. Az olvasó úgy halad a cselekményben, hogy a saját döntései alapján lapozgat a nagyon rövid fejezetek között. Például: az első végén két irányba indulhat tovább, jobbra, és balra, ha az előbbit választja, teljesen máshová kell lapozni, mintha az utóbbit, és az új fejezet végén jó eséllyel újra dönteni kell. Egy kalandjátékkönyvnek így több alternatív sztorija van.

Hogyan jön mindez az internetadó elleni tüntetéshez? Úgy, hogy az Ostobák zenekar, készített a témában egy ilyen elven működő kalandjátékot a Youtube-ra. Az alapszituáció, hogy a játékos a József Nádor téren áll az első, vasárnap esti tüntetésen, és egy szakállas szónokot hallgat, aki azt mondja, hogy az internetadó rossz. Rögtön dönteni kell: igaza van a szónoknak, nincs, esetleg nem érdekes az egész, úgyhogy inkább irány az első kocsma. Mindegyik választási lehetőség egy-egy link, amelyik egy új videóra viszi a játékost, ahol a választásnak megfelelően folytatódik a történet, majd újabb dilemma következik, és így tovább.

Készüljön fel, hogy időbe fog kerülni, ha minden lehetőséget végig szeretne próbálgatni, márpedig érdemes, minden videóba jutott egy-egy szenzációs poén.

Jó szórakozást, csak vigyázzanak: a főnök meg ne lássa, hogy mivel foglalkoznak a GDP gyarapítása helyett!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik