Szórakozás

Lezárták a nyomozást Kállay-Saunders verekedési ügyében

A rendőrség súlyos testi sértés, valamint életveszélyt okozó testi sértés vádjával megküldte a vádjavaslatot az ügyészségnek.

Másfél év után végre lezárult a nyomozás Kállay-Saunders András verekedési ügyében. Az énekes és ügyvédje továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy András nem bűnös, csak barátnőjét, Tolvai Renit és barátját védte abban a szituációban, amelyben egy testvérpár komolyabban is megsérült. Egyikük orr és arccsonttörést szenvedett, míg a másikuk napokig feküdt az intenzív osztályon agylebenysérülés miatt.

“Ügyfelem, véleményem szerint, nem lesz büntethető. Jogos önvédelmi helyzetben cselekedett, senkinek nem okozott sérülést” – mondta el Magyar György, az énekes ügyvédje.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya eközben a Blikknek megerősítette, hogy az életvédelmi osztály az ügyben indított nyomozást lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek. Ilyenkor az ügyészség 60 napon belül dönt a vádemelésről, a határidő egyszer újabb 60 nappal meghosszabbítható. Az életveszélyt okozó testi sértés büntetési tétele 2-től 8 év, a súlyos testi sértésé 3 évig terjedő szabadságvesztés.

Kállay-Saunders a napilapnak elmondta, hogy bízott benne, a nyomozás során fény derül ártatlanságára, de nem aggódik, mert a napokban újabb bizonyítékok kerültek a birtokába.

“Néhány napja kaptam egy levelet, ami a bíróságon komoly bizonyíték lesz, hiszen ebből kiderül, miért rágalmaznak a támadók a súlyos bűncselekménnyel pont engem. Ezenkívül két hónapja egy koncert utáni dedikáláson odajött hozzám egy hölgy azzal, hogy mindent látott a megtámadásunk éjjelén. Sajnos mire aláírtam, a tömegben elsodródott és már nem találtam. Ezúton is kérem, jelentkezzen” – mesélte az Eurovízió hazai nyertese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik