Szórakozás

György herceg körül “ólálkodó” fotóst figyelmeztetett az udvar

"Jogi következmények" lehetőségére figyelmeztettek a brit királyi ház jogászai egy fotóst, aki állítólag hosszabb ideje "ólálkodott" Vilmos herceg és Katalin hercegnő elsőszülött gyermeke körül.

A Kensington-palota – Vilmosék londoni rezidenciája – által csütörtökön kiadott hivatalos közlemény szerint jó okkal gyanítható, hogy Niraj Tanna, a fotós “módszeres megfigyelés alá vette” a 14 hónapos György herceget, az Egyesült Királyság majdani uralkodóját. A palota közleménye szerint Tanna egy ideje figyelte a tavaly júliusban világra jött gyermek és spanyol dadája napi mozgását.

Vilmos és hitvese egyelőre nem indít jogi eljárást a fotós ellen, de ezt fontolóra vehetik, ha Tanna magatartása nem változik – hangsúlyozza a csütörtöki közlemény.

 György herceg a keresztelőn
Fotó:MTI 

A BBC udvari tudósítója úgy értesült, hogy a fotóst legutóbb a múlt héten, egy londoni parkban “tanácsolták el” az ifjú herceg környékéről a házaspár és gyermekük védelmét ellátó detektívek, és Tanna már évek óta a Scotland Yard látókörében van “viselkedése” miatt.

 György herceg kisbabával találkotzik
Fotó:Europress 

Csütörtök este a fotós jogi képviselői ugyanakkor hétoldalas, erőteljes hangvételű levélben utasították vissza az udvar figyelmeztetését, mondván: az ügyfelüket ért vádak alaptalanok, Niraj Tanna nem zaklatta a hercegi házaspárt és gyermeküket, és hivatásos fotósként minden joga megvan arra, hogy közterületen fényképeket készítsen.

 György herceg egyéves
Fotó:Europress 

Vilmos édesanyját, a néhai Diana hercegnőt fotósok hada üldözte, amikor az őt szállító gépkocsi 1997-ben nagy sebességgel egy párizsi aluljáró pillérének csapódott, és Diana – akkori barátjával, Dodi Fayeddel és a sofőrrel együtt – életét vesztette. A brit királyi család azóta rendkívül komolyan veszi az ilyen jellegű zaklatási ügyeket.

 György herceg újszülöttként
Fotó:Europress 

Katalin – aki akkor még polgári nevén, Kate Middletonként Vilmos herceg barátnője volt – már évekkel ezelőtt megelégelte a fotósok részéről elszenvedett folyamatos üldöztetést, és a királyi család jogászainak segítségét kérte. Az udvar nevében eljáró londoni Harbottle and Lewis ügyvédi iroda 2007-ben átiratban figyelmeztette az írott és az elektronikus sajtót, hogy vagy visszafogják magukat, vagy bírósági eljárással lesznek kénytelenek szembenézni.

 György herceg megérkezik Új-Zélandra
Fotó:Europress 

Ehhez jogi támpontot ad a Diana halála után nem sokkal elfogadott zaklatásellenes törvény, amely polgári és büntetőjogi eljárást tesz lehetővé a hírességek magánéletének védelmére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik