Szórakozás

Elárverezik Alföldi Róbert maszkját

A Színházak Éjszakáján nagyszabású aukciót szerveznek az Átrium munkatársai, amelynek bevételét egy új, az idei évadban létrehozott független színházi előadásra és fiatal művészek támogatására fordítják.

Az Átrium Film-Színház szeptember 20-án, a Színházak Éjszakája egyik programjaként aukciót szervez Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke vezetésével. Az aukción híres színészek, rendezők és írók értékes „ereklyéit” árverezik el a látogatók körében.

A tárgyak között lesz Alföldi Róbert dedikált színházi maszkja, amit a Rómeó és Júlia előadásában viselt; Börcsök Enikő saját kezűleg hímzett párnája; Hevér Gábor napszemüvege, felcímkézve, aláírva, Parti Nagy Lajos dedikált könyve; Bánfalvi Eszter bekeretezett fotója Hollósi Frigyessel, ahol a „papa” megható üzenete szerepel; Parti Nóra Desdemona öve, amit még Huszár Zsolt partnereként viselt; Ficza István Szobrocska-díja, amit egy nézőtől kapott, aki személyesen készítette el István számára a „különdíjat, Bodzsár Márk itthon nem fellelhető albuma, ami a 40-es években népszerű film noir-képregények legszebb rajzait tartalmazza; de a felsorolásból nem hagyhatjuk ki a Centrál Színház felajánlását, Törőcsik Mari gyűrűjét, amit Az egy nyári éj mosolya c. darabban viselt.

Az Átriumban megy több Alföldi Róbert előadás is: az Igenis, miniszterelnök úr, a Vaknyugat és Az Őrült Nők Ketre, a W. úr üzen című Bodzsár Márk-darab Börcsök Enikővel a főszerepben, kifejezetten az Átriumnak írt Parti Nagy Lajos férfi-nő kapcsolatokról szóló dráma az Átriumklorid, melynek öt jelenetét Bíró Kriszta és Hevér Gábor játssza hatalmas bravúrral, de nemsokára itt mutatják be Pintér Béla új előadását, a Bárkibármikort.


Fotó: Átrium

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik