Szórakozás

Darazsakat költöztettek a vásárhelyi tűzoltók

Négy bejelentés érkezett a hétvégén a megyei katasztrófavédelemhez.

A korábbi hetek riasztásaihoz képest az elmúlt hétvégén jóval kevesebb bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítására. A meleg, száraz idő mérséklődésével jelentősen csökkent a szabadtéri tűzesetek száma. A nyár utolsó hétvégéjén balesetnél sem kellett beavatkozniuk a Csongrád megyei tűzoltóknak – mondta el portálunknak Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Szombaton egy domaszéki tanyán, egy kigyulladt melléképület kellett eloltaniuk. A lángokat a szegedi tűzoltók fékezték meg.

Nem sokkal később a Bertalan híd lábánál dolgoztak a megyeszékhely tűzoltói. Ott némi összehordott szemét, és egy, hajléktalanok által használt ágy égett. A tüzet eloltották. Nem sérült meg senki.

Vasárnap délután egy szentesi tanyán támadt tűz. Egy körülbelül öt négyzetméteres területen száraz, levágott paprikaszár égett. A helyi tűzoltók körülhatárolták a tüzet, majd eloltották. A lángok a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedtek át a tanya épületére.

Este hét előtt pár perccel méhészeknek segítettek a hódmezővásárhelyi tűzoltók. Az Éva utcában darazsak költöztek az egyik panelház illesztéseibe. Az egység kihúzós létra segítségével juttatta el a méhészeket a rovarok fészkéhez, akik így perceken belül befogták a rajt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik