Szórakozás

Zongorajátékkal a legunalmasabb dolgokat is fel lehet dobni

A Für Elise különböző változataival szórakoztatta utastársait egy prágai turista a cseh főváros repterén.

Kevés unalmasabb, frusztrálóbb dolog van a világon, mint buszra, vonatra vagy épp repülőre, egyszóval „nagy mehetnékünkben” tömegközlekedési eszközre várni. Az ember türelmetlenül, bambán, idegesen figyeli a koszos, ingerszegény megállók kiaggatott menetrendjét és közben tehetetlenül vár és vár.

Nem úgy egy turista néhány héttel ezelőtt a prágai repülőtéren. A muzikális utas leült a váróban álló zongorához (egy helyi kávézó a járókelők szórakoztatására a város több pontjára is zongorákat rakatott) és eljátszotta a világ talán legismertebb zongoradarabját, a Für Elise-t, valamint a Titanic című film betétdalát, illetve azok tucatnyi változatát. A produkciót az internetezőkkel is megosztotta (pár hét alatt több mint tízmillióan meg is nézték). Íme!

Forrás: Youtube.com/Maan Hamadeh

A prágai utcai zongorák korábban egy rendőrjárőrt tettek híressé. A fiatal egyenruhás később kitüntetést is kapott a városi főkapitánytól, mondván az akkor még alig hat hete szolgáló járőr többet tett a testület imázsának javításáért, mint amit főrendőr valaha. Idézzük fel az ő előadását is.

Forrás: Youtube.com/Katya Pushko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik