Szórakozás

Hadnaggyá avatták az agydaganatos makói fiút

Minden álma az volt, hogy rendőr lehessen. Most teljesült.

Egy megható történetről számolt a Zsaru magazin legutóbbi száma. Makón tiszteletbeli rendőr hadnaggyá avatták a két éve agydaganattal diagnosztizált, 14 éves Igaz Dominikot.

A kamasz fiú kicsi kora óta járőr szeretne lenni. A városi kapitányságot a szülei keresték fel azzal, hogy meséljenek az ott dolgozók a nagy beteg fiuknak a hivatásukról, munkájukról.

Forrás: Zsaru magazin/Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság

Szerettük volna megmutatni Dominiknak, hogyan dolgozunk, de sajnos a szervezés közben állapota romlott, nem jöhetett el a kapitányságra, így elhatároztuk, mi megyünk hozzá. Kitaláltuk, hogy a fiút tiszteletbeli hadnaggyá avatjuk, az alkalomhoz illő állományjelzőkkel, rendfokozati jelzésekkel és egy emléklappal – mondta el a lapnak Palicz András alezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője, hozzátéve, egy Dominik által régóta vágyott kiegészítővel egy rendőrségi baseballsapkával is meglepték, holott ez már nincs rendszeresítve náluk.

Forrás: Zsaru magazin/Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság

A hadnagyi kinevezésén részt vevő rendőrök szabályosan lejelentkeztek Igaz Dominik hadnagy előtt aki, fájdalmas és visszafordíthatatlan betegségéről egy rövid időre megfeledkezve mosolyogva rakatta magára az új rangját jelző rendőrváll-lapokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik