Szórakozás

Ezért utazott Amerikába D. Tóth András

Az RTL Klub riportere több amerikai várost is körbejárt, San Franciscóban Oravecz Nórával is találkozott.

D. Tóth András, az RTL Klub híradósa, a Fókusz riportere nyáron ösztöndíjjal az Egyesült Államokba és Japánba is ellátogat, hogy a nézőknek közelebbről is bemutasson három olyan magyar céget, melyek világszinten ismertek. A Bridge Budapest – mely a magyar alapítású, de világszinten ismertté vált start up cégeket fogja össze – minden évben kiválaszt egy hazai riportert, akit szakmailag elég színvonalasnak tart ahhoz, hogy bemutassa az érintett cégeket a magyar közönségnek. Idén D. Tóth kapta meg ezt a lehetőséget. András éppen Ázsia felé utazik, már két hetet töltött az Egyesült Államokban, három RTL-es műsornak is riportokat forgatott.

Fotók: Facebook

“Személyesen találkoztam a három alapító vezérigazgatóval: Árvai Péterrel (Prezi) amerikai otthonában, Fehér Gyulával (USTREAM) a kinti cégében, valamint Balogh Péterrel (NavNGo) Atlantában egy fontos konferencián. Emellett meglátogattam a Szilícium-völgy magyar agytrösztjeit is, akik ezeknél a cégeknél és a Gooogle-nél dolgoznak. Hasonló feladataim lesznek Japánban, ahol Tokióban és Kobéban találkozom a képviselőkkel. Egyszemélyes stábként funkcionálok egész végig, csakúgy, mint 2012-ben az olimpiai tudósításaimnál Londonban. Ez óriási szakmai kihívás és izgalmas feladat egyben” – mondta D. Tóth András, aki San Franciscóban a bloggerből írónővé vált Oravecz Nórával is találkozott.

“Én éppen a Ustream irodájában töltöttem néhány hetet, amikor András meglátogatott az irodában. Gyorsan összebarátkoztunk, aztán egy teljes napot közös városnézéssel töltöttünk. Megnéztük a Golden Gate hidat, amit még én sem láttam, pedig már itt vagyok több mint egy hónapja. Miután elkészítette a felvételeket, meg is állapítottuk, hogy ez ennyi, és ebben nincs több, úgyhogy megmutattam neki a kedvenc utcámat, a Montgomeryt, aztán megmutattam neki China Townt, ahol az életét kockáztatva készített felvételeket az út közepén állva, miközben a forgalom jött vele szemben. Persze mindenki kikerülte” – mondta a Hír24-nek Nóri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik