Szórakozás

Betilthatják Tolvai Reni új klipjét

Jogsértőnek találhatják az énekesnő új videóklipjét, mivel előzetes jelzés nélkül tartalmaz termékmegjelenítést. Minél tovább marad fenn a videómegosztón a klip, annál magasabb lehet a büntetés.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, Tolvai Reni új klipjét igen nagy durranásnak szánták, még egy pornós nagyi is szerepet kapott az extrém figurákat felsorakoztató videóban. Most azonban egész más okból került a klip a figyelem középpontjába.

A videó előtt megjelenik a sportolók és bodybuilderek számára készülő táplálékkiegészítők legnagyobb gyártójának neve, majd a szám első harmadában egy energiaital is feltűnik jól látható márkajelzéssel, sőt még játékra is invitálják a nézőket; meg kell találni, hol szerepel az energiaital a klipben- fedezte fel a Bors.

Reni menedzsere szerint ezzel kapcsolatban nincs mitől tartaniuk. “A videóban található termékmegjelenítést – amennyiben az a televízióba kerül – a csatornának kötelessége feltüntetni, az nem a mi dolgunk. A Youtube csatornán azonban bármilyen termék megjelenhet a klipen belül, anélkül, hogy ezt külön feltüntetnénk, a neten ez nem számít reklámnak” – mondta el Bara Csaba.

A lap által megkérdezett szakértő szerint azonban a reklámtörvény értelmében, ha sem a film elején, sem pedig a végén nincs feltüntetve, hogy a kisfilm termékmegjelenítést tartalmaz, az bizony jogsértésnek számít, és ez a szabályozás a videómegosztó portálon való megjelenésre is ugyanúgy érvényes. A mulasztás miatt büntetés pedig annál magasabb, minél több látható a jogsértő videó az interneten vagy a tévében. A Bors információi szerint Reni perre számíthat, és a klipet akár be is tilthatják.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik