Szórakozás

Egy kalapáccsal verte agyon a gyermeke anyját

Korábban semmi nem utalt a közelgő tragédiára. A – feltehetően elmebeteg – férfi jelenleg kényszergyógykezelés alatt áll.

Minden előzmény nélkül agyonverte az élettársát egy férfi a közös mélykúti otthonukban. Az eset még 2013 szeptemberében történt. A pár a gyilkosság délelőttjén közösen vásárolt az egyik helyi üzletben, majd amikor hazaértek a férfi felkapott egy kalapácsot és a nappali közepén szó nélkül fejbe verte vele az asszonyt. A nő már az első ütéstől a földre zuhant, a férfi ennek ellenére még négy-ötször újra lesújtott rá. Az asszony szinte azonnal meghalt. A párnak egyébiránt az együtt töltött közel egy évtized alatt egy közös gyereke is született. Az akkor nyolc éves kisfiú, a gyilkosság idején épp iskolában volt.

A férfi – egy ismerőse javaslatára – a brutális kivégzés után önként jelentkezett a rendőrségen.

A vádlott a tettét az elkövetés reggelén előre kitervelte, a végrehajtás módját és eszközét átgondolta, eltervezte. Tettét az emberi élet kioltásával általában együtt járó fájdalmat lényegesen meghaladó, rendkívüli brutalitással hajtotta végre – olvasható a férfi ellen most vádat emelő Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A vádhatóság megjegyzi, korábban semmi nem utalt a közelgő tragédiára. A nyomozati anyagok szerint a gyilkosságot megelőzően „nem volt közöttük komolyabb konfliktus, veszekedés, kapcsolatuk lényegében problémamentes volt.”

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítják bíróság elé. Az ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog ítélkezni.

A férfi jelenleg orvosi felügyelet alatt áll. Az elmeállapota miatt nem büntethető, így a főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta vele szemben.

(Borítókép: illusztráció; Forrás: Pixabay.com/ Efraimstochter )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik