Szórakozás

Tíz évet kapott a visszaeső szegedi rabló

Öt napot se volt szabadlábon.

Gyorsított eljárásban első fokon tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki július 10-én megpróbált kirabolni egy trafikot Szegeden – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

A férfi a délutáni órákban sétált be a szegedi, Szabadkai úti dohányboltba, ahol is előbb váltott néhány szót az eladóval, majd hirtelen rátámadt. A férfi megpróbálta megszerezni a kasszában lévő, körülbelül 440 ezer forintot, de nem járt sikerrel. A trafikosnak sikerült megnyomnia a pánikgombot, mire a férfi elmenekült.

Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Alig fél napig volt szabadlábon. A rendőrök néhány órával a támadás után azonosították, majd másnap délután el is fogták. A szegedi kapitányság rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást, nem sokkal később pedig már bíróság elé is állították a tettéért.

Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A bíróság a vádlottat rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, amelyet a férfi többszörös visszaesőként követett el. Korábban is állt már bíróság előtt. A legutóbbi két alkalommal rablás bűntette miatt ítélték el. A szabadságvesztéséből a rablási kísérlet előtt négy nappal szabadult – mondta el Szanka Ferenc, a vádhatóság szóvivője.

A férfi és a védője is fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik