Szórakozás

Tetőket bontott, fákat döntött a keddi vihar

Ötven riasztást kaptak a megye tűzoltói a lezúduló eső és az erős szél miatt.

Összesen ötven bejelentés érkezett kedden a katasztrófavédelem műveletirányítására a megyében pusztító viharok miatt – tájékoztatta portálunkat Molnár Krisztina, az igazgatóság szóvivője.

Utakra, épületekre, villanyvezetékekre dőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, elárasztott pincékhez, alagsori épületekhez, megbontott háztetőkhöz hívták a tűzoltókat segítségül.

Vihar a Körös-torokban. (Forrás:Youtube.com/János Morzsik)

A szóvivő szerint a megyében Csongrádon okozta a legtöbb gondot a heves zivatar. Csak innen tizenhat hívás érkezett a tűzoltókhoz. A viharos szél derékvastagságú fákat csavart ki és döntött az utakra vagy épp parkoló autókra. A helyi egység munkáját a kiskunfélegyházi és a szentesi rajok is segítették.

Készül a kerti tó. (Forrás:Youtube.com/Csaba Barta)

Egy szentesi közlekedési baleset is a vihar számlájára írható. A Csongrádi úton, a Tesco előtti körforgalomban – a betonon felgyülemlett esővíz miatt – egy autós lecsúszott az útról. A tűzoltóknak kellett elvontatniuk az üzemképtelen járművet.

Lábmosó. (Forrás: Vásárhely24)

A hódmezővásárhelyi tűzoltók hat riasztást kaptak. Kidőlt fák, elöntött pincék adtak munkát az ügyeletes egységeknek. Minden helyszínen, a lehető legrövidebb idő alatt elhárították a veszélyhelyzeteket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint azonban szerdán is több felé kell felhőszakadásra, intenzív záporokra, zivatarokra készülni a Dél-Alföldön. Szinte valamennyi Csongrád megyei járásban jelenleg is elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben.

Fiatal pólósok úsztatják a kaput a vásárhelyi strand medencéi közt. (Forrás: Vásárhely24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik