Szórakozás

Kábítószert és aranyat kerestek a harisnyás rablók

Hamarosan bíróság elé áll a bűnbanda.

 

Három harisnyás rabló törte rá a lakása ajtaját egy 47 éves férfira még kora tavasszal Szentesen.

Mint arról mi is beszámoltunk a banda éjszaka, fél egy körül érkezett. A férfit leteperték és megkötözték, majd az egész házat feltúrták értékek után kutatva. A rendőrség korábbi közleménye szerint aranyat, fegyvert és drogot követeltek az áldozatuktól, de három óra keresgélés után „kénytelenek voltak” készpénzzel, laptopokkal, mobiltelefonokkal és némi házi pálinkával beérni. A bandatagok a derékszíjjal és kábellel megkötözött férfit a távoztuk előtt sem engedték szabadon. Maga oldotta ki a csomókat; ezt követően értesítette a rendőröket.

Mindent szétrámoltak (Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A nyomozóknak még a hajnali órákban sikerült azonosítaniuk a rablók kocsiját, néhány órával később pedig el is fogták őket, Szolnokon. Az autójuk átvizsgálásakor pénzt és kábítószergyanús növényi törmeléket is találtak náluk.

A három férfival együtt egyébiránt egy nőt is elkaptak. Ő a kocsiban figyelőként várta a rablás végét.

A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésében további két fő vett részt. Egyiküket néhány nappal később elfogták, míg egy női gyanúsított más ügyben időközben előzetes letartóztatásba került – olvasható továbbá a megyei főkapitányság legfrissebb nyilatkozatában.

A bűnbanda egyik tagja, bilincsben (Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A szentesi rendőrök felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének, valamint aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a támadók ellen. A nyomozás a héten lezárult. A rendőrök valamennyiük ellen vádemelést javasolnak.

Az ügybe korábban egy másik férfi is belekeveredett, róla azonban kiderült, csak rá akarták terelni a gyanút. Az ellene folyó nyomozást megszüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik