Szórakozás

A Dóm alagsorát is elöntötte a víz

Még hétfőn is érkeztek a vasárnapi viharokkal kapcsolatos bejelentések a megyei tűzoltóságokra.

A vasárnapi vihar még másnap is éreztette hatását. Hétfőn is több mint húsz bejelentés érkezett a tűzoltóság műveletirányításra – mondta el portálunknak Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék pincéket, garázsokat, alagsori lakásokat áztatott el. Kétméteres víz állt Szegeden, a Mérey utcai tüdőszűrő állomás pincéjében, de órákon át szivattyúztak a Dóm alagsorában is. A fogadalmi templom alatt csaknem félméteres magasságban állt az esővíz. A Kárász utcában az egyik épület pincéjében a lehullott csapadék összekeveredett a szennyvízzel, ugyancsak munkát adva a megyeszékhely tűzoltóinak.

Az eső áztatta talajban a fák gyökere is meglazult. Csongrád megyében hétfőn nyolc esetben kellett kidőlt fáknál, leszakadt faágaknál műszaki mentési munkálatokat végezniük a helyi egységeknek.

A vasárnapi viharkárok következtében eddig összesen 57 bejelentés érkezett a tűzoltóságra. A megyei egységek vasárnap estétől hétfő estig megyeszerte folyamatosan dolgoztak a viharkárok elhárításán – mondta el a katasztrófavédelmi szóvivő, hozzátéve a tűzoltók gyorságának köszönhetően, személyi sérülés sehol sem történt.

(Borítókép: illusztráció. Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik