Szórakozás

Életeket mentett a szabadnapos tűzoltó

Főigazgatói elismerést kapott a hősies helytállásért.

Főigazgatói elismerést vehetett át a múlthéten Horváth András, a szegedi katasztrófavédelem tűzoltó főtörzsőrmestere. A lánglovagot bátor, hősies helytállásáért tüntette ki Bakondi György altábornagy.

A tűzoltó még júniusban nyaralásra indult a családjával. Akasztó és Kiskőrös között jártak amikor is a szemük láttára két kocsi egymásba rohant az úton. A főtörzsőrmester kiszállt az autójából, felmérte a sérültek állapotát, majd azonnal hozzálátott a mentéshez.

Forrás: Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A helyszínen tartózkodó emberekből megszervezte a helyszín biztosítását és az autók áramtalanítását. A sérültek állapotát felmérve – az elsődleges értesítéseket módosítva – a mentőszolgálat részéről magasabb mentőegységet szervezett a helyszínre – mesélte el a részleteket Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, akitől azt is megtudtuk, a tűzoltó korábban négy évet dolgozott szakápolóként a mentősöknél; az ott megszerzett tapasztalatait is hasznosította a balesetnél.

Forrás: Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A sérültek sebeit szakszerűen ellátta, majd referált a mentősöknek a sérülésekről – mondta el a tűzoltóság sajtóreferense.

Horváth András három másik bajtársával vett át kitüntetést Budapesten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik