Szórakozás

Avartűz és baleset

Négy riasztást kaptak a megye tűzoltói az elmúlt huszonnégy órában.

Avartüzek és műszaki mentések adtak munkát a tűzoltóknak az elmúlt huszonnégy órában – tájékoztatta portálunkat Tátrai János tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője.

Két helyen égett száraz fű és avar a megyében. Délután háromkor az 55-ös út 38-as kilométerszelvényétől érkezett riasztás. Körülbelül 50 négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A tűz a szomszédos gabonatáblát is veszélyeztette. A ruzsai hivatásosok és az ásotthalmi önkéntesek fékezték meg a tüzet.

A másik avartűz Szegeden, a Ballagi soron keletkezett. Húsz négyzetméteren csaptak fel a lángok, melyet a szegedi egységek fékeztek meg.

Ugyancsak hétfőn, Mártélyon, a Barkász utcában, egy gyerektábor mellett méheket kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A vásárhelyi egység végezte el a munkát. A rovarokat a helyszínre hívott méhészek vitték el.

A késő éjszakai órákban a csongrádi Hársfa utcában egy tehergépjármű vontatmánya egy fának, illetve egy kerítésnek ütközött. A fa a kerítésre dőlt. A csongrádi hivatásos tűzoltók eltávolították a kidőlt fát és visszavontatták a pótkocsit az útra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik