“Alávaló szarházi!” – Egymást püfölik a celebek

A hírességek élete sem fenékig tejszínhab. Személyes ellenszenv, üzleti vita és szakmai féltékenység is mérgezi viszonyukat, a konfliktusok olykor tettlegességig fajulnak.

Cicaharcok

Semmihez sem fogható, amikor két nő szívből utálja egymást, és ez a celebeknél sincs másképp. Bálint Antónia és Sarka Kata életében csak Hajdú Péter volt közös, egyébként ki nem állhatják egymást. Az évek óta leginkább a botrányaival a felszínen evickélő ex-szépségkirálynő nemrég egy könyvben teregette ki hálószobatitkait, amivel kivívta a szintén nehezen értelmezhető teljesítményű Sarka Kata haragját. „Akinek nincs normális családja, annak fogalma sincs, milyen, amikor a harmóniába belerondít valaki egy ilyen mocsoksággal. Szégyen és fertő!”- írta Hajdú Péter felesége Hajdú korábbi barátnőjéről.

Az ütésváltásba egy gyomros erejéig beszállt maga Hajdú is, durva alkoholizmussal vádolva Toncsit. „Nem bírtam elviselni a reggeli cefreszagot, de elhagyni sem akartam, mert féltem, hogy kárt tesz magában” – írta a Facebookon a showman. Toncsi visszatámadott, belengetve, hogy a következő könyvét Katáról fogja írni, mert már nagyon a bögyében van. Válaszában Sarka azt mondta: nem érti, miért kell vele foglalkozni, és „szívből kívánja, hogy Antónia találjon magának rendes munkát”.

Bálint Antónia, Sarka Kata (Bálint Antónia, Sarka Kata)

Rapperháború

Dopeman és Majka konfliktusa több mint egy évtizede húzódik: a Való Világ első szériájának sztárja még a villában ismerkedett össze a rapperrel, akivel egyévnyi közös zenei karrier, majd viharos szakítás következett. A kölcsönös üzengetésekkel tarkított, feszült viszony nemrég odáig fajult, hogy Majka egy szórakozóhelyen ököllel megütötte Dopemant, aki visszakézből földre vitte az ittas Majkát. A dulakodásnak a biztonságiak vetettek véget. A verekedés után Dopeman ebben a videóban mesélte el a saját verzióját az eseményekről, amire Majka egy meglehetősen kusza és zavaros posztban reagált. Röviden: mindketten azt állítják, hogy egyikük sem kapott, csak adott, illetve Majka elismerte, hogy részegsége miatt ő kezdeményezte a balhét. Az ittasságot nehéz is lenne tagadni, miután megjelent egy szemtanú videója az eseményekről, ahol Majka kocsmai stílusban, ordítva fenyegetőzik.

Dopeman, Majka (Dopeman, Majka)

Az ellenségeskedés gyökerét firtató kérdésünkre Dopeman elmondta: „Felépítettem neki egy jól működő előadói karriert, de a srác borzalmasan elszállt a sikerektől, köszönőviszonyban nincs már önmagával.” Dopemant bevallása szerint jelentős „erkölcsi, üzleti és más kár” érte Majka távozása miatt, aki szerinte „olyan, mint Geréb a Pál utcai fiúkból”. Majkát cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérnünk.

Puzsér színre lép

Puzsér Róbert megjelenése a médiában új értelmezést adott mindannak, amit korábban kritikának, kemény támadásnak gondoltunk. A magyar-töri szakos tanárból országos megmondóemberré lett Puzsér ébrenléti idejének jelentős százalékát tölti azzal, hogy felemelje szavát a szerinte gátlástalan, etikátlan vagy ízléstelen médiaszereplők ellen. A nagy hangú kritikus világjobbító dühében olyan médiaszereplőknek küldött már hadüzenetet, mint Farkasházy Tivadar, Berki Krisztián, Vujity Tvrtko, az Irigy Hónaljmirigy vagy Oravecz Nóra.

Puzsér Róbert (Puzsér Róbert)

Puzsér a 2013-as évet nemes egyszerűséggel a Hajdú Péter elleni harc évének nyilvánította, és hetente bombázta facebookos üzeneteivel, videóival a műsorvezetőt. Nehezményezte, hogy a korábban szocialista szimpatizáns Hajdú újabban „elvtelenül dörgölőzik a fideszes hatalomhoz” vagy hogy gyomorszondán táplált gyerekek nyomorúságát használja a showműsora nézettségének növelésére.

Hajdú sokáig figyelmen kívül hagyta Puzsér támadásait, majd ebben a facebookos posztjában az összes dühét a kritikusra borította, „beteg lelkű ocsmányságnak” és „alávaló szarházinak” nevezve Puzsért. „Szemtől szemben gyáva, beszari alak vagy, aki két pofon után sírva cammogna haza, a véleményedre pedig mindenki magasról szarik. Elképesztő, hogy ebből meg tud élni. Elképesztő, hogy a hájas nagy valagát még nem rúgta szét senki. Pedig milyen jól esne, telirüszttel:)” – írta a showman, pár mondattal korábban még gyűlölködéssel vádolva Puzsért.

Kérdésünkre a kritikus elmondta: bár Hajdú korábban többször is perrel fenyegette, ebből semmi nem lett, ahogy egyetlen hasonló ügyből sem az elmúlt 10 évben. Puzsér szerint a jogászokkal való fenyegetőzés a cenzúra aduásza lett a magyar sajtóban.

Hajdú Péter (Hajdú Péter)

A kritikus a Hír24-nek elmondta: fájlalja, hogy missziójával magányos farkasnak számít a magyar médiában. Vitray Tamás például szerinte egy olyan régi szemlélet képviselője, aki méltóságteljes alkatával nagyon alkalmas lenne arra, hogy felszólaljon a kereskedelmi tévék hitványsága ellen. „Miért mulasztja el Vitray 20 éve megtenni ezeket az erkölcsi-szakmai figyelmeztetéseket?” – teszi fel a kérdést Puzsér, majd rögtön meg is válaszolja: „Vitraynak az a nagy félelme, hogy meg lesz mosolyogva a háta mögött, mint egy letűnt korszak képviselője.”

Puzsér lapunknak nyilatkozva Geszti Pétert sem kímélte: „Ötven éves elmúlt a csávó és ugyanott tart, mint 25 éve. Már az egykori rajongói gyerekeinek csinálja a zenét, méghozzá ugyanazt a zenét.” Szerinte a dumagép produkciója a rendszerváltás után egy friss és új dolognak számított, ám mostanra egy halálosan unalmas bénázás lett. „Geszti Péter gyerekének sem állna jól mindaz, amit Geszti csinál.” – zárta sommás ítéletét a kritikus. 

Cirkusz kell a népnek

Síklaki István szociálpszichológus szerint a hírességek összecsapásai a showbiznisz részei, ekként érdemes kezelni őket. Komolyabb sztárok esetén a stáb írja meg a forgatókönyvet, kevésbé fontos celebek önmaguk improvizálnak. A lényeg mindkét esetben, hogy ügyeket és sztorikat generáljanak maguk körül, ezzel forgatva nevüket a médiában. A szakember ugyanakkor nem zárja ki, hogy egyes esetekben valós indokok és érzelmek is húzódhatnak a pengeváltások mögött.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Scenic view over Hong Kong island, China, by night. Multicolored nighttime skyline with illuminated skyscrapers seen from Victoria Peak
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.