Szórakozás

A rendőrök fújták meg a szondát a sofőrök helyett

Öt-tíz euróért korrumpáltatták magukat külföldi autósokkal.

Előzetes letartóztatásba került az a nyolc rendőr, akik a gyanú szerint 5-10 euró közötti összegekért átvizsgálás, szondáztatás nélkül engedtek el leállított külföldi autósokat az M43-as autópályán. Hivatali vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A gyanúsítottak szabadlábon hagyása megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, illetve lehetőséget teremtene az összebeszélésre. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját, hogy a szolgálatellátással kapcsolatos korrupciós bűncselekmények súlyosan rombolják a rendőrségi állomány fegyelmi helyzetét, a gyanúsítottak szabadlábon hagyása emellett károsan befolyásolhatná a magyar rendőrségbe vetett bizalmat és tekintélyt is – olvasható az előzetest elrendelő bíróság, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Korábban írtuk

Őrizetbe vette a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya a makói autópálya alosztály nyolc rendőrét – adta hírül az MTI.

A gyanú szerint a lefizetett rendőrök 5-10 euróért (1550-3100 forintért) szondát fújtak az ittas vezetők helyett, illetve adott esetben eltekintettek az autók és a sofőrök átvizsgálásától. Mindannyian az M43-as sztrádán dolgoztak és csak külföldiekkel korrumpáltatták magukat.

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult vizsgálat. Az autópálya-rendőröket szerdán fogták el – megyei rendőrséggel közösen – a főügyészség nyomozói.

Hivatalosan „előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette” miatt hallgatták ki őket.

Az előzetes letartóztatásukról ma dönt a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik