Szórakozás

18 milliót fizethet Justin Bieber tojásdobálásért

A kanadai sztárt vandalizmus miatt ítélték el. A 20 éves énekesnek az idén már ez a harmadik rendőrségi, bírósági ügye.

Justin Bieber – barátaival –  tojásokkal dobálta meg egyik szomszédja otthonát a kaliforniai Calabasas egyik lakóparkjában egy januári vita során. A ház felé rohanó énekest és barátait egy biztonsági kamera örökítette meg, de magáról a tojásdobálásról nincs felvétel.

Az incidens után a nyomozók átkutatták Bieber otthonát és őrizetbe vették egyik ott tartózkodó barátját kábítószer-birtoklás miatt.

Az ügyészség sokáig nem döntött a vádemelésről, fontolgatták, hogy milyen címen vonják felelősségre a 20 éves világsztárt, de szerdán végül vandalizmus szabálysértés miatt emeltek vádat ellene. Az énekes nem emelt kifogást a vád ellen, és nem jelent meg a bíróságon.

A helyettes kerületi ügyész szerdán azt mondta: elégedett a vádemeléssel, és a tojásdobálást “rendkívül éretlen, ostoba dolognak” nevezte.

A januári tojásdobálás után az egykori tinibálvány ellen Miami Beachen azért indult eljárás, mert drogos állapotban vezetett, míg Torontóban testi sértés miatt emeltek vádat ellene.

Bieber időközben egy Beverly Hills-i házba költözött a kaliforniai lakóparkból.

Az ítélet szerint a Grammy-jelölt énekest, akinek hírneve az utóbbi időben alaposan megkopott, a kétéves próbaidőn kívül 80 ezer 900 dolláros kártérítésre kötelezte a bíróság, ezenkívül öt napig közérdekű munkát kell végeznie, 12 hétig részt kell vennie egy indulatkezelő programban és két évig távol kell tartania magát a sértett-től és családjától.

Az ítélet kihirdetése után Bieber jogi képviselői közölték, hogy “Justin örül, hogy végre megoldódott az ügy, és maga mögött tudhatja”. Az énekes most már további pályafutására és zenéjére koncentrál – fűzték hozzá.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik