Szórakozás

Vujity Tvrtko kitálalt

A riporter Facebook-oldalán reagált a "megmondóember" szavaira.

Vujity Tvrtko név nélkül, ám elég jól felismerhetően címezte sorait közösségi oldalán, feltételezhetjük, hogy az alábbi le nem hozott interjúra válaszként. A teljes szövegben röviden a riporter is érintve van, valószínűleg ez verhette ki nála a biztosítékot.

“Van egy ember, közkeletű nevén kritikus. Az egyik kereskedelmi tévében volt megmondóember, ennek köszönheti országos ismertségét, ennek köszönheti azt, hogy még mindig van sajtóorgánum, amelyik közli véleményét. Ez az ember mostanában szinte csak akkor kerül címlapra, ha gyaláz valakit, valakiket, ha botrány van körülötte. Többször mocskolt engem is. Nem foglalkoztam vele egészen addig, amíg nemzetiségemből, nemzetiségi nevemből nem űzött gúnyt.
Történt, hogy éppen akkor, amikor ez megtörtént, egy balatoni szállodában tartott médiakonferencián vállaltam szerepet, éppen ott, ahol ő is fellépett. (…) Odaléptem hozzájuk, gondoltam élőben is bemutatkozom annak az embernek, ha már ismeretlenül gyalázott. Kedves volt, udvarias. Öt percet beszéltem hozzá, halkan, kedvesen. Nem a véleményével volt bajom, hanem egészen konkrét tárgyi tévedéseivel, netto hazugságaival. Jól érezhetően korábban nem is értette pontosan, hogy mi az, hogy magyarországi kisebbségi lét, miért az a nevem, ami, hogyan lett az, ami. (…) Pechjére esélye sem volt, addigi beszélgetőpartnerei mindkettek egyértelműen tudtára adták, hogy bizony minden tény úgy van, ahogy mondtam. Mondom, nem véleményről, tényekről, adatokról, a saját életemről beszéltem. Az ember udvariasan végighallgatott, majd becsületére legyen mondva, azt mondta: “Akkor ezt rosszul tudtam, tévedtem, bocsánat!” Pont így mondta.
Ez az ember most újra gyaláz. Nyilvánosan, sok tízezer ember előtt. (…) Tízezrek előtt gyaláz, két ember előtt bocsánatot kér! Nem bántom, nem vagyok olyan, mint ő. És nem is leszek, soha” – írja Tvtrko Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik