Szórakozás

Tomboló avartüzek

Közel egy tucatszor hívták a megye tűzoltóit az elmúlt három napban.

Péntektől vasárnapig kilenc tűzesethez riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől.

Pénteken négy esetről érkezett bejelentés. Három Szegedről. Avartüzet oltottak a Sándorfalvi út mellett, a volt katonai raktárnál, a Törökkanizsa utca végén, valamint egy meggyulladt körbála lángjait a Sínpár utcában. Egyik helyen se sérült meg senki.

Csongrádon is volt tűz pénteken. Délután egy órakor, a Szegedi úton egy közel négyezer négyzetméteres területen száraz fű égett. A csongrádi tűzoltók a riasztást követően rövid időn belül a helyszínre értek és elfojtották a lángokat.

Szombaton és vasárnap öt hívást kapott a megyéből a műveletirányítási központ. Égő aljnövényzetet oltottak Szegeden, a Kis-Baktói út végén, a Lövölde utcában és a Keleti úti tankállomás mögött.

Körülbelül hat hektáron lábon álló gabona égett Sándorfalván, valamint száraz fű és avar lángolt a magyarcsanádi vasútállomás közelében.

A hétvégi tűzesetek kapcsán a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy égő cigarettát senki se dobjon el az út mellett, ne hajítson ki az autójából, mert attól a gabonatáblák, a száraz aljnövényzet könnyen lángra kaphat. Kérik továbbá, hogy mindenki vegye figyelembe az avar-, a nád-, valamint a tarlóégetésre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik