Szórakozás

Gabonát söpörtek és villanyórát oltottak

Négy riasztást kaptak a megye tűzoltói.

Kedden két tűzesethez és két műszaki mentéshez riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat – tájékoztatta portálunkat Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Délelőtt tizenegy óra körül a 4642-es úton, Fábiánsebestyéntől két kilométerre akadt dolguk. Egy teherautó pótkocsijáról közel hatvan méter hosszan gabona szóródott az úttestre. A takarítás idejére a fél utat le kellett zárni. A szentesi hivatásos tűzoltóknak a fábiáni önkéntesek is segítettek.

A második hívást is a Kurca-parti város tűzoltói kapták. Szentesen, a Kossuth téren, egy ház tetején megcsúsztak a cserepek. Félő volt, hogy egy járókelőre esnek, ezért a tűzoltók egy létrával felmentek és megigazították őket.

Este nyolc órakor már egy tűzről érkezett bejelentés műveletirányítási központba. Makón, a helyi Termál-telep mellett avar és a száraz fű gyulladt meg. Egy körülbelül száz négyzetméteres terület égett. A tűzoltóknak sikerült időben megfékezni a lángokat, így személyi sérülés, illetve anyagi kár nem történt.

A szegedi tűzoltók is oltottak az este. Szeged-Kiskundorozsmán, a Dinnyés utcában kigyulladt egy műszaki hibás villanyóraszekrény. A berendezés teljesen kiégett. A hőkamerás vizsgálat szerint, a tűz a ház falában futó vezetékeket is megrongálta. A tűzoltók a villanyórát visszahűtötték, illetve értesítették a Démász szakembereit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik