Szórakozás

Rendszeresen megerőszakolta a rabszolgasorban tartott nevelt lányát

Vásárhely24

2014. 06. 25. 13:12

Az édesanya tudott az élettársa kegyetlenkedéseiről, mégsem tett semmit. A férfi 13 év fegyházat, a nő 2 év felfüggesztettet kapott.

Éveken át verte, éheztette és dolgoztatta 2000-es születésű nevelt lányát egy dunaföldvári férfi. Kilencéves kora után rendszeresen meg is erőszakolta.

Az ügyben ítélkező Szegedi Ítélőtábla közleménye szerint a kisgyerek mindannyiszor próbált védekezni. A férfi ilyenkor egy nadrágszíjjal, egy bottal vagy épp ököllel összeverte.

Az első alkalmak után a kislány még szólt az anyjának, ő azonban mindig azt mondta, hogy „hagyd rá, ne foglalkozz vele, majd abbahagyja”.

A lány bántalmazásában volt, hogy az asszony is részt vett. Egyszer azért verték meg, mert a dohányra otthon hagyott 1500 forintot a kisgyerek elvette és ételre költötte.

Az éveken át tartó terrornak 2012-ben lett vége. A rendszeresen költöző, épp Orgoványon élő pár, a házuk körül étlen-szomjan dolgoztatta a lányt, aki – érzelmileg és fizikailag teljesen kimerülten – utolsó kétségbeesésében végül besétált a helyi polgármesteri hivatalba segítségért.

A pár ügyét a Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság tárgyalta (az ügyészség súlyosbításért, a nevelőapa, illetve az anya ügyvédei, bizonyíték hiányában felmentésért fellebbeztek). A táblabíróság kirendelt büntetőtanácsa a férfit – a Kecskeméti Törvényszék döntését végül helybenhagyva – 13 év, letöltendő fegyházbüntetésre, a nőt 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A most hozott ítélet immáron jogerős.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.