Szórakozás

Bódy Magdi édesanyja öt órát várt a mentőkre

Az énekesnő péntek délután hívott mentőt beteg édesanyjához, aki rohamot kapott, de több mint öt órán át váratták az idős asszonyt.

Bódy Magdi minden szabad percét Alzheimer-kóros édesanyja ápolásával tölti. A 87 éves Klári néni péntek délután rohamot kapott, ezért lánya kétségbeesve hívta a mentőket. Az énekesnő az órákig tartó tétlen várakozás és a mentőszolgálat munkatársainak hozzáállása miatt úgy döntött, nyilvánosságra hozza a dolgot, hogy felhívja az illetékesek figyelmét a problémára, amely sajnos nem egyedi eset.

“Alig lélegzik az anyukám, kérem, siessenek! – könyörgött Bódy Magdi a telefonban, miután már három órát várt a mentő érkezésére. Jeges rémület szorongatta a torkom, elakadt a szavam is. Aztán amikor már ötödször is felhívtam a mentőszolgálatot, azzal nyugtattak, hogy legyek türelemmel, majd jönnek. Úgy látszik, idegesítette őket az aggodalmam, mert megkérdezték, hány éves a beteg, s amikor válaszoltam, hogy nyolcvanhét, akkor arrogánsan annyit mondtak: ‘Az még nem halálos!'” – mesélte Magdi a Blikknek.

“Beültették egy hordozható székbe, s ő olyan csendben volt, hogy elkezdtem bőgni, kiborultam. Két szerencsétlen, fáradt mentős érkezett. Mondták, hogy nem tehetnek róla, egész nap dolgoznak, őket most küldték ide – szabadkoztak, mire megkérdeztem: hogy van ez? Hát látják, milyen rosszul van az édesanyám. Azt a választ kaptam, hogy nem tudnak mit csinálni, keményen dolgoznak, de nagyon kevés a mentőautó, alig hetvenöt kocsi van. Az egész olyan szörnyű volt.”

“Az anyukám állapotát rendszeresen beállítják a kórházban, aztán itthon egy idő után sajnos rohamokat kap, nem tudja, hol van, engem sem ismer fel. Kiabálja: hol van a Magdika? Ilyenkor az állapota végzetes lehet, ezért az ügyeletes orvos adott neki injekciót, és sürgősséggel hívta a mentőket” . magyarázta az előzményeket az énekesnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik