Szórakozás

Otthonukban rekedt időseket szabadítottak ki a tűzoltók

Négy riasztást kaptak a megyei katasztrófavédők az elmúlt huszonnégy órában.

Otthonukban rekedt idősekhez, és két tűzesethez riasztották a megye ügyeletes tűzoltóegységeit a kedd reggeltől szerda hajnalig – tájékoztatta portálunkat Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Reggel nyolc óra körül a szentesi Cseuz Béla utcából kértek segítséget a helyi rendőrök. Egy idős nő a lakásában rosszul lett, ám az ajtó zárva volt, így nem tudtak bejutni hozzá. A tűzoltók felfeszítették a zárat. Az asszonyt a mentősök kórházba vitték.

A következő riasztás délután ötkor érkezett a központi ügyeletre. Óföldeák és Maroslele között, az autóút mentén, egy körülbelül 500 négyzetméteres területen avar égett. A makói tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. Lakott terület nem volt veszélyben.

Este tíz órakor a szegedi, Mérey utcába kellett a tűzoltóknak kivonulniuk. Az egyik második emeleti lakásában bennrekedt egy idős nő. A megyeszékhely tűzoltói az erkélyen keresztül jutottak be az asszonyhoz.

Keddről szerdára virradó éjjel érkezett még egy riasztás. Szegeden, a Széksósi úti autópálya felüljárójánál kigyulladt egy elhagyott személyautó. A tűzoltók pillanatok alatt eloltották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik