Szórakozás

Falba verte a kislánya fejét

Éveken át terrorizálta a gyerekét a szegedi nő.

Két év börtönre ítélt a szegedi táblabíróság egy 53 éves asszonyt, aki éveken át rendszeresen megverte a saját lányát. A Szegedi Ítélőtábla szerdai közleménye szerint az elvált nő pici koruk óta szigorúan nevelte a gyerekeit, és szinte mindenért megbüntette őket.

A bántalmazott lányával akkor romlott meg igazán a kapcsolata, amikor a nő idősebb gyereke 2009-ben, a kislány 12 éves korában elköltözött otthonról. Ettől kezdve szinte mindennap összekaptak valamin. Ilyenkor az asszony rendszerint meg is verte a gyerekét. Volt, hogy felpofozta, de olyan is előfordult, hogy az ajtóba, vagy a falba verte a fejét. A lány két évvel később ugyancsak egy vita után elszökött otthonról az apjához.

Az ügyet mint harmadfokú bíróság tárgyalta a Szegedi Ítélőtábla. A nőt előbb a Szegedi Járásbíróság, kiskorú veszélyeztetése miatt elítélte, de a másodfokon eljáró törvényszéki bíró felmentette. Az ügyész fellebbezett, így került az ügy a táblabírósághoz, mely végül két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az asszonyt. Az ítélet szerint a nő az említett időszakban felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt volt, így most mindenképpen börtönbe kell vonulnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik