Szórakozás

Bíró elé áll egy nyaklevesért egy apátfalvi tanár

Egy vele szemtelenkedő diákot pofozott fel az iskola udvarán.

Gyorsított eljárásban bíróság elé áll az az apátfalvi általános iskolai tanár, aki még májusban felpofozott, illetve többször lábon rúgott egy vele feleselő diákot az iskolájuk udvarán.

A megyei főügyészség közleménye szerint az egész ügy egy iskolai verekedéssel kezdődött. Két diák egymásnak esett, őket akarta a most megvádolt pedagógus szétválasztani.

A vádlott annak érdekében, hogy a vita folytatását megakadályozza, kérdőre vonta a sértettet, aki közölte, hogy nem csinált semmit. A vádlott ezt követően a diákot vállánál fogva meglökte, melyre a sértett tiszteletlenül szólt vissza, melynek hatására a vádlott önuralmát elveszítve bántalmazni kezdte őt – olvasható a vádhatóság nyilatkozatában.

A tanár előbb nyakon ütötte a fiút, majd többször lábon rúgta. Később az igazgató elé akarta vinni a gyereket, de ő még ekkor is ellenállt, így a pedagógus elrángatta odáig.

A huzavonának az iskola vezetője vetett véget.

A sértett a bántalmazás következtében a váll felületes zúzódását, valamint a háti gerinc húzódását szenvedte el, mely sérülések gyógytartama 8 napon belüli azzal, hogy a ténylegesnél súlyosabb sérülés keletkezése nem volt várható – írja az ügyészség.

A járási ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik